Política

El Ple de Silla treu els colors a la cara

CRÒNIQUES PLENÀRIES

El primer ple de l'any ha tingut com a protagonista principal la solidaritat, o millor dit, la insolidaritat, perquè Silla ha estat incomplint cinc anys successius, els del govern baixaulista, l'obligació plenària de lliurar 20.000 euros anuals al “Fons de Solidaritat”, o siga les ajudes al tercer món i a causes d'humanitat. Segons una de les poques persones assistents (no arribaven a 20) “fins i tot quan Baixauli nugava els gossos amb llonganisses no s'ajudà les persones més pobres; quins socialistes! No sols Baixauli, sinó Hermínio, hauran de donar alguna explicació”. El regidor de Compromís encara posà més el dit a la nafra: “No pot ser que tinguem tots els diners del món per a salvar bancs i no tinguem ni un euro per ciutadà (20.000 habitants que té Silla) per a salvar persones”.

Aquesta fou una nova sorpresa de les moltes que està deparant aquest primer any de govern popular que, com si volgueren amagar la realitat, van traient a poc a poc el forat econòmic de l'ajuntament, heretat del govern anterior. Ara han estat els 80.000 euros de la solidaritat que es deuen; anteriorment foren l'1,2 milions del Pla E, que s'hagueren de pagar amb una pòlissa de crèdit, més els interessos; altre plenari l'1,4 milions de factures sense comptabilitzar... “Quants calaixos queden per obrir en aquest ajuntament?”, es preguntava una altra assistent. La pregunta, però, més important és per quina raó el PP no demana responsabilitats als anteriors responsables (Baixauli), o siga per quina raó oculten la realitat al poble. Algú pensa que tenen un pacte ocult entre el PP i Baixauli.

Al tall del tema de la solidaritat, el regidor d'extrema dreta aprofità per a denunciar que en la Fira de Sant Sebastià s'havien fet unes jornades interculturals, amb una ONG que actua al Senegal, i va treure a relluir la seua ideologia racista. Ni la regidora del ram (Visi Carrion), ni el portaveu Isidro Prieto, ni l'alcalde, tingueren valor per a recriminar-li, ni per a fer-lo callar, la seua intervenció racista i xenòfoba; al contrari, la regidora sols pogué justificar les jornades “perquè estaven subvencionades”.

Els col·lectius de dones es quedaren esperant que arribara el punt de la rescissió del contracte de l'advocada assessora, que el PP ha eliminat. No s'arribà al punt, perquè alguns regidors continuen allargant els seus torns de paraula, sobre tot per a repetir sempre els mateixos arguments. Els plens de Silla continuen sent, doncs, tan penosos i lents com sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.