Política

Un centenar de persones protesten en la Universitat d'Elx on Camps llig la seua tesi

L'expresident s'enfronta amb un dels manifestants que li ha preguntat si es pagava els vestits

Un fort dispositiu policial controla els estudiants

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha sigut rebut a la Universitat d'Elx, on llig la seua tesi “Propostes per a la reforma del sistema electoral”, per un centenar de persones que l'han escridassat. La majoria d'ells són estudiants que han exhibit cartells i pancartes en què podia llegir-se frases com ara “La invasió dels xoriços corruptes”, “No hi ha pa per a tant de xoriço”, “Contra les retallades dels serveis públics” o “Tesi doctoral en tall i confecció”. També han llançat crits com ara “pocavergonya” mentres un gran dispositiu policial tractava de controlar-los.

Camps, que ha entrat per la part de darrere de l'edifici, on presentat la tesi ha atés els nombrosos mitjans de comunicació que hi havia esperant-lo per mostrar el seu “orgull” per la lectura del seu treball doctoral en la Universitat Miguel Hernández d'Elx (Alacant), institució acadèmica que, segons ha recordat, ell mateix “va impulsar” quan era conseller d'Educació amb el govern d'Eduardo Zaplana.

Enfrontament

L'expresident s'ha enfrontat directament a un estudiant que li ha preguntat si no pensava que podia tindre un tracte de favor per haver sigut ell qui va posar en marxa el projecte. “Mai no he tingut tracte de favor ni en aquesta ni en altres qüestions”, ha contestat Camps.

L'expresident ha aprofitat l'ocasió per a recordar que l'esquerra era contrària a la UMH. “Ara es demostra que va ser un encert”, ha subratllat. Camps ha utilitzat la ironia per a referir-se a als estudiants que estaven protestant. “Va pagar la pena l'esforç per veure a tots aquests estudiants que hui ens acompanyen, tots ells educats i amb l'entusiasme que sempre crea que algú vinga a llegir una tesi”. Segons la seua opinió, la UMH “està donant fruits excepcionals sobretot per aquests joves tan interessants”.

Mentres atenia els mitjans, un veí d'Elx, de nom Juan Luis, li ha preguntat si es paga ell els vestits i si tenia la factura. Camps li ha contestat que “per favor” li diguera el seu nom perquè, segons ha assenyalat, “ha dit vosté una cosa que no és certa i ha de demanar perdó immediatament”.

Camps ha arribat acompanyat del director de la tesi i president del Consell Jurídic Consultiu, Vicente Garrido, òrgan de què és membre, de la seua muller, Isabel Bas, i càrrecs del PP com el president de les Corts Juan Cotino; l'exconsellera de Turisme Belén Juste; el primer edil de Crevillent, César Augusto Asencio, o l'exalcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo, entre altres polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.