Política

Moció a Castelló per posar en valor els refugis de la guerra civil

Bloc i Iniciativa proposen que es declaren BIC i s'estudie el seu estat de conservació

Els socis de la Coalició Compromís han anunciat que en el proper plenari de l'Ajuntament de Castelló presentaran una moció conjunta en què es proposa que es declaren Bé d'Interés Cultural (BIC) els refugis antiaeris de la guerra civil que existeixen en el terme municipal. La moció promou que es pose en marxa un procés per catalogar-los amb l'objectiu d'avaluar el seu estat de conservació i, així, poder donar-los un ús museístic, didàctic i cultural.

Segons el portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, i el secretari d'organització d'Iniciativa a Castelló, Pepe Cueva la manca d'una catalogació i d'una declaració institucional del valor d'aquesta arquitectura ha determinat el fet que, durant anys, les obres de construcció d'aparcaments soterranis, entre d'altres actuacions, hagen fet desaparéixer alguns dels refugis públics més importants.

Nomdedéu i Cueva han destacat que, segons els estudiosos, a Castelló van existir uns quaranta-tres búnquers públics, molts d'ells d'una grandària considerable i que actualment podrien trobar-se en un estat de conservació acceptable.

”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.