Política

El PP diu ara que la revisió de l'ús de les llengües cooficials al Senat no és prioritària

Fonts populars a la Cambra matisen les declaracions fetes aquest matí del seu portaveu, José Luis Barreiro

Mantenen que la decisió d'obrir la porta al català, basc i gallec en els plens va ser “equivocada”

Fonts del PP al Senat espanyol han afirmat aquesta tarda que la revisió de l'ús del català, el gallec i l'euskara al ple del Senat no és una “prioritat” del seu grup parlamentari a la cambra alta.

Els populars han matisat així les paraules del seu portaveu al Senat, José Luis Barreiro, que aquest dijous ha declarat en una entrevista a Telemadrid que la decisió de permetre que es parlés en català, basc i gallec al ple “no va ser encertada”. A més, ha apuntat que s'abordaria revisió d'aquest punt del reglament, en funcionament el gener del 2011.

Les esmentades fonts han puntualitzat que els populars no es plantegen impulsar en breu la revisió de l'ús de les llengües cooficials al ple de la cambra alta. En relació a les declaracions de Barreiro, han apuntat que el portaveu ha dit que es parlaria del tema en el sentit que els grups nacionalistes trauran a col·lació la qüestió lingüística en el marc de la ponència que haurà d'estudiar la reforma del Senat.

Els populars asseguren que el seu portaveu al Senat, com la resta de la formació, és conscient del mandat de “defensar” les llengües cooficials. En canvi, discrepen sobre si la presentació de mocions en aquestes llengües al ple de la cambra alta sigui “la millor manera” de fer-ho.

Amb tot, mantenen que la decisió d'obrir la porta a l'ús de les llengües cooficials al ple de la Cambra, que es va prendre el 2010 amb el suport del PSOE i el vot en contra del PP, va ser “equivocada”.

El reglament va entrar en vigor el 2011 i el primer que va fer ús d'aquesta possibilitat va ser el senador de l'Entesa Ramon Aleu. En aquella mateixa sessió van fer el mateix el senador balear del Grup Mixt Pere Torres, el del PNB Loren Leanizabarrutia i el de CiU Ramon Alturo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.