Política

Nova concentració de personal docent i sanitari a Banyeres de Mariola

Bloc-Compromís exigeix la dimissió de la delegada del Govern per les càrregues policials

En la jornada de dijous 23 de febrer s'han tornat a reproduir les concentracions a Banyeres de Mariola del personal docent i sanitari en protesta pels retalls econòmics del Consell que han originat un allau generalitzat de protestes des d'inicis d'any i que han tingut la seua plasmació més àlgida estos dies amb les manifestacions registrades a València en protesta per les càrregues policials en els voltants de l'institut Lluis Vives de la capital.

Durant el matí han hagut concentracions de 5 minuts en els centres docents Alfonso Iniesta i l'IES Broseta, on el professorat ha tornat a manifestar el seu descontent, i a partir de les 6 de la vesprada la protesta s'ha centralitzat a la Plaça de l'Ajuntament on vora de 70 persones entre docents, sanitaris i també personal civil han secundat la mobilització.

Tal i com ja es va fer al gener, en aquesta ocasió s'ha llegit el manifest sindical unitari en el que es denuncien les conseqüències negatives del decret del Consell «que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten». Els sindicats titllen aquesta mesura del Consell governat pel Partit Popular com «el major atac de la història al sector públic» amb el que es pretén estalviar més de 1.000 milions d'euros a costa del desprestigi de l'educació i la sanitat i sense que es depuren responsabilitats pel balafiament de recursos per una política basada en obres faraòniques i grans events que no han generat ni riquesa ni ocupació i si, en canvi, corrupció, especulació urbanística, privatització dels serveis o la destrucció del territori.

Dimissió de la delegada

El grup municipal del Bloc-Compromís de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha manifestat a través de la portaveu Sonia Beneyto la seua més enèrgica repulsa per les càrregues policials produïdes en estos dies a València.

En opinió de Bloc-Compromís «no s'acaba d'entendre l'atac desmesurat comés per la policia contra uns joves que exercien el seu dret de manifestar-se contra els retalls del Consell amb detencions arbitràries aplicant una violència extrema». Amb aquest motiu, «aquest grup polític exigeix la dimissió immediata de la delegada de Govern, Paula Sánchez de León, així com la depuració de responsabilitats en l'escalafó policial, i si no és així, presentarem una moció per tal de ser tractada al pròxim plenari».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.