Política

Iñaki Urdangarin torna als jutjats per reprendre la seva declaració

Torna a entrar-hi a peu i és escridassat de nou per una desena de manifestants

El jutge Castro adverteix el duc de Palma que el pot sotmetre a un acarament amb Diego Torres

Iñaki Urdangarin ha tornat poc abans de dos quarts de deu d'aquest matí als jutjats de Palma per afrontar la segona jornada de la declaració a davant del jutge. Es preveu que l'interrogatori duri tot el dia d'avui i pugui continuar demà dilluns o bé un altre dia. El duc de Palma s'ha dirigit a peu fins a la porta del jutjat molt seriós i acompanyat del seu advocat. El dispositiu policial es manté a l'entorn dels jutjats, tot i que hi havia una desena de manifestants que han escridassat el duc de Palma.

El marit de la infanta Cristina declara, per tant, des de les 9.30 hores per segon dia davant el jutge José Castro sobre el suposat desviament de 5,8 milions d'euros de fons públics captats per l'Institut Nóos, sense ànim de lucre. No obstant, el jutge del cas Palma Arena, José Castro, ha obert una nova investigació derivada del cas Babel, que també implica Iñaki Urdangarin. El jutge i el fiscal anticorrupció Pedro Horrach haurien descobert una segona trama d'empreses relacionades amb l'Institut Nóos i a Urdangarin amb vincles a l'estranger per tal d'intentar evadir capitals, entre 200.000 i 300.000 euros.

El duc de Palma va respondre aquest dissabte totes les preguntes davant del jutge i va culpar el seu exsoci Diego Torres de ser responsable de la gestió a l'Institut Nóos. Davant d'això, el jutge Castro li va advertir que el pot sotmetre a un acarament amb Torres, que va comparèixer davant el jutge fa dues setmanes però es va negar a declarar a l'espera de conèixer el testimoni del duc de Palma.

Vol explicar-se

Mario Pascual, l'advocat del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha assegurat que veu el gendre del rei amb “coratge i ganes de seguir explicant les coses” a la segona jornada d'interrogatori. En declaracions als mitjans als jutjats de Palma, Pascual ha augurat que aquesta nova jornada d'interrogatori serà “llarga”, si bé ha indicat que Urdangarin “va resistir” durant la declaració d'aquest dissabte, que es va prolongar durant nou hores i mitja.

Preguntat sobre l'aparició de noves empreses en la trama que s'està investigant, ha afirmat que no el preocupa, i ha incidit que durant la seva declaració, el duc de Palma ha assenyalat que la Infanta Cristina “no hi té res a veure”.

En relació amb les estratègia de la defensa, com la de l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, que va optar per no declarar el passat 11 de febrer, el lletrat d'Urdangarin ha afirmat que les estratègies dels lletrats són “inescrutables” i també ha admès que desconeix si Torres pactarà amb la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.