Política

Alduy respon Bourquin sobre les relacions amb la Catalunya autònoma

L'exbatlle de Perpinyà i president de l'Aglomeració urbana Perpinyà-Mediterrània assegura que “el futur no es pot entendre sense una organització amb Figueres, Girona i Barcelona”

“Ara ve Christian Bourquin, president de la regió, i diu que Perpinyà no té res a fer cap al sud, que el seu futur és a Montpeller. Cap al sud hem de mirar-hi, el futur no es pot entendre sense una organització amb Figueres, Girona i Barcelona i això no és una visió d' independència, això és reequilibrar el territori” afirma el president de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània i exbatlle de Perpinyà Jean-Paul Alduy.

Després de les declaracions del president del Llenguadoc-Rosselló Christian Bourquin a El Punt Avui en que, parlant de la universitat de Perpinyà, posava en qüestió les relacions transfrontereres, i les del senador UMP i batlle del Soler François Calveten sentit contrari, ara és Alduy que, al web http://cntambe.wordpress.com , s'afegeix al debat.

El president de l'Agglo explica que “el problema a la Catalunya del Nord, és fer comprendre que sem francesos, però que també sem a Catalunya… que té una identitat, una història, una cultura”. Reconeix que França té una cultura jacobina que “és tant de dretes com d'esquerres” i que la dificultat “és lluitar contra aquesta cultura jacobina”. Per Alduy cal desenvolupar la informació transfronterera i afirma que “aquí, ningú coneix el que passa a Figueres, Girona o Barcelona i inversament allà ningú sap el que passa a Perpinyà. El primer pas és d' esborrar aquesta frontera de la informació”.

Sobre el desenvolupament del sentiment independentista a la Catalunya autònoma precisa que “Artur Mas utilitza el mot d'independència amb molta precaució i té raó, em recorda el Quebec on han fet referèndums i en aquest moment no és pas independent”.

Finalment el promotor i creador de l'estació del TGV El Centre del Món a Perpinyà parla dels canvis que hi haurà amb aquesta infraestructura. Segons ell “El TGV serà una gran modificació de la nostra visió geopolítica. En aquest moment la visió de Perpinyà és la d'una ciutat al sud de França… molt maca. Demà serà el lligam amb Catalunya, la vila pont cap a la Catalunya dinàmica, la Catalunya amb poder econòmic i cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.