Política

Oriol Pujol reclama que les autonomies tinguin la mateixa flexibilitat amb el dèficit que s'atorga Rajoy

El secretari general adjunt de CDC creu que el govern del PP aspira que sigui Catalunya qui assumeixi la reducció del dèficit de l'executiu de Rajoy

Pujol exigeix al govern espanyol que pagui el que deu per recuperar la credibilitat perduda

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha reclamat aquest dissabte al govern espanyol que les autonomies tinguin les mateixes exigències en el control de l'objectiu de dèficit que el que s'imposa l'Estat.

En concret, en la intervenció en el Congrés Territorial de la Federació de Barcelona Ciutat de CDC, Pujol ha argumentat que és comprensible que el govern espanyol hagi anunciat que tots els ajustos no es podran fer en el termini establert per Brussel·les perquè “és un plantejament semblant al que va fer Catalunya”, però no entén que aquest termini diferent d'adaptació no s'apliqui igual a les autonomies.

Pujol ha afirmat que quan el govern del PP dilata la voluntat de controlar el dèficit de l'executiu central i exigeix a Catalunya, “altíssim prestador de serveis, està indicant que aspira que sigui Catalunya” qui ho assumeixi.

Referint-se al pacte fiscal, Pujol ha declarat que Catalunya no té una pluralitat d'agendes polítiques i ha afegit que, tot i que el govern espanyol digui que ara no toca parlar del pacte fiscal sinó de la crisi, ha d'entendre que “és part de la solució de la crisi dels catalans”.

Durant la intervenció també ha asseverat que el govern espanyol ha de pagar el que deu, ja que és la manera de recuperar la credibilitat perduda.

En la mateixa línia, Pujol ha afirmat que per a CDC és important el tipus de polítiques que pretén aconseguir, però sobretot com les vol aconseguir, i ha fet referència a la participació de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i del president Artur Mas en la consulta sobiranista com a mostres clares del que vol aconseguir el partit.

CDC “ha de treure orgull i actitud, el gran actiu de Catalunya, i actuar amb més contundència en la denúncia del que s'està intentant”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres

guerra a europa

Zelenski reclama als aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional no amnistia els CDR de Judes i va al TJUE

barcelona
Política

Els barons del PP renuncien a negociar de forma bilateral el finançament singular

barcelona
política

Junts i la CUP demanen la compareixença de Parlon pel dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona
Guerra a Gaza

Israel es retira de Jenín després de deu dies d’incursió

barcelona