Política

Compromís proposa mesures per ajudar l'Olleria a superar la crisi

Els valencianistes han presentat una moció per demanar una política de promoció econòmica consensuada amb la societat civil

El greu deteriorament que experimenta en l'actualitat la situació econòmica, com a conseqüència de la incidència de factors de caràcter general i local, i que està dibuixant un escenari socioeconòmic complex i advers per la generalitat dels ciutadans i ciutadanes i també pel conjunt de les administracions públiques, entre elles l'Administració local, de la que l'Ajuntament de l'Olleria en forma part, ha portat als regidors del Bloc Compromís ha presentar una sèrie de mesures per ajudar l'Olleria a superar la crisi.

En aquest escenari econòmic restrictiu, segons el portaveu Julià Engo, “que genera incerteses cara al futur i una percepció negativa entre la ciutadania, i tot i que les eines que l'Administració Local posseeix són limitades i parcials per combatre la crisi actual, també és cert i absolutament necessari que els ajuntaments podem posar en marxa tot un seguit de mesures, que s'han de definir en la futura elaboració dels pressupostos i que tinguen com a finalitat la reactivació econòmica del nostre municipi”.

Així doncs, es proposa al ple la Creació d'un Consell Econòmic i Social format per diversos sectors de la localitat (empresarial, sindical, polític, instituts d'investigació...) amb la finalitat de consensuar les polítiques econòmiques que necessite l'Olleria, estudiar la creació d'una Agència Local de l'Energia per produir energia, ajudar a l'autoabastiment, estalviar i crear noves fonts d'ingressos, estudiar mesures fiscals i administratives per afavorir la posada en marxa dels projectes dels emprenedors, elaborar un programa de formació contínua i reciclatge per als treballadors desocupats, elaborar d'un Pla d'Ocupació Local per ajudar a la gent a trobar faena, donar suport psicològic al desocupats i fomentar el treball i l'autoocupació, així com redactar d'un Pla de Dinamització del Comerç Local que ajude a la seua consolidació, i treballar un Pla Estratègic de Turisme per fer de l'Olleria un producte digne i atractiu pel turisme d'interior per potenciar l'economia del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.