Política

Compromís culpa populars i socialistes de Paterna de no disposar de tanatori

La coalició va ser l'única en abstindre's per a instal·lar tanatoris en el casc urbà

La notícia de la sol·licitud d'una llicència per a la instal·lació d'un tanatori privat al barri de Santa Rita ha revolucionat els veïns i s'ha sabut que ningú vol tenir una instal·lació d'aquestes característiques al costat del seu habitatge, segons afirmen des de Compromís en Paterna.

Curiosament el mes de gener el PP va proposar la modificació del Pla General perquè es pogueren instal·lar en el nucli urbà tanatoris, votació en la qual van sumar els seus vots PSPV i EU a la majoria absoluta del PP. Compromís tenia i continua tenint seriosos dubtes sobre la idoneïtat d'una instal·lació d'aquest tipus en el casc urbà, tal i com estan demostrant les protestes del veïnat.

Aquesta actitud, va promoure l'acord d'una instal·lació d'un tanatori amb crematori en una parcel·la municipal en el Polígon Tàctica, prop del cementeri. Una ubicació perfecta per a no molestar amb aquest servei.

En l'any 2007 l'ajuntament va adjudicar la construcció de dit tanatori a una UTE formada per Fomento de Construcciones y Contratas, S.A.; Albia i Ges Map, Gestora de Activos Funerarios S.A, que mai va iniciar les obres amb l'excusa que havien aparegut sobrecostos i volia una revisió de preus.

Quan eixe mateix any, 2007, entra a governar el PP, lluny d'abordar el problema i tornar a adjudicar el projecte van mantenir l'assumpte en un discret oblit per a adjudicar-se'l finalment a l'empresa mixta Desarrollo Local Paterna, com així ha succeït recentment. I a tot aquest embolic cal afegir el fet que l'altra empresa mixta que hauria d'haver-se constituït per a gestionar els futurs serveis a construir, no es puga crear per haver quedat desert el concurs per al soci privat. Aspecte que demorarà encara més el projecte.

Des de Compromís es veu una relació de causa-efecte en aquesta modificació i és per això que pensen que va ser aprovada “a demanda” però ara és perfectament legal i, com qualsevol acte reglat, el consistori tindrà l'obligació de concedir aquesta llicència si el demandant complix amb els requeriments legals sol·licitats”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona