Política

Herrera retreu a Convergència l'aposta per l'estat propi alhora que manté els pactes amb els populars

El líder ecosocialista ha criticat que CDC “dissimuli tant”, en el que ha qualificat de “magnífica operació” per ocultar els acords del govern amb el PP

Per al secretari general d'ICV, els resultats electorals a Andalusia i a Astúries descarten la “impunitat” davant les polítiques de retallades socials

“Té molt de mèrit que quan pactes dia sí, dia també amb el PP siguis capaç de parlar del nou projecte nacional o de l'estat propi”, amb “un discurs molt abrandant nacionalment i amb contundència”, ha retret el secretari general d'ICV, Joan Herrera, en referència al posicionament de CDC declarat en el congrés del partit celebrat aquest cap de setmana a Reus.

Herrera ha criticat que Convergència “dissimuli tant”, en el que ha qualificat de “magnífica operació”, per ocultar els pactes del govern amb els populars. A més, el líder ecosocialista ha retret a CDC que no hagi abordat l'atur, els desnonaments, les llistes d'espera ni la reforma laboral, que, per Herrera, són les qüestions que la ciutadania necessita que la política respongui. “S'ha de reconèixer que això té un mèrit excepcional”, ha continuat ironitzant Herrera, al respecte. En aquest sentit, el líder d'ICV ha assegurat que el país té un “problema gravíssim”.

El secretari general d'ICV ha defensat també els resultats electorals tant a Andalusia com a Astúries, perquè signifiquen, segons ha considerat Herrera, que les polítiques de “retallades passen factura”. A més, Herrera ha assegurat que si aquest diumenge “la dreta i les polítiques de retallades van ser derrotats a les institucions”, també poden ser-ho aquest dijous “al carrer”, en referència a la vaga general convocada pel 29-M. Els resultats de l'esquerra en aquests comicis és “un missatge encoratjador” i dóna “més motius que mai per fer vaga” perquè “si no és ara quan”, ha conclòs el líder ecosocialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.