Política

JOSEP DORCA

ALCALDE D'ARGELAGUER (CIU)

“Les entitats donen vida al poble”

L'Ajuntament vol mirar d'implicar més els joves en el municipi i així evitar que se'n vagin

Tot i que la situació econòmica del consistori és bona, han renunciat a executar algunes inversions

Josep Dorca i Serrat és alcalde d'Argelaguer des del 2003, quan es va presentar per primer cop com a cap de llista de CiU. Sempre ha disposat de majoria absoluta, però –com ja va fer en el mandat 2003/2007– va incorporar a l'equip de govern les dues regidores de l'altre partit (ERC) que va aconseguir representació.

Quin balanç en fa, del govern d'unitat amb ERC?

L'experiència és bona. L'important són les ganes de tirar endavant el poble, al marge dels colors polítics. Si és per sumar, tothom és benvingut.

En quina situació es troba l'Ajuntament, des del punt de vista econòmic?

Estem bé, a tots els proveïdors els paguem les factures dins dels terminis acordats. Però hem hagut de renunciar a fer determinades inversions, que deixarem per a més endavant.

Què podran executar aquest any i què hauran d'ajornar?

L'única obra important que mantenim és la millora de la travessera urbana, que ja s'està executant. Per contra, la rehabilitació del barri vell –que puja a 800.000 euros– la deixem per a l'any vinent.

Per tant, prudència per sobre de tot

Exacte. De fet, sempre ho hem estat, de prudents. Fem com sempre, però des que la situació és tan complicada, encara vigilem més.

La redacció del pla general continua pendent, no?

Sí, com que hi havia algunes qüestions que van provocar controvèrsia, vam decidir parar el procés i tornar a començar, sense córrer i estudiant els punts que no es veien clars. Sabem que acontentar tothom és impossible, però mirarem que sigui el màxim de consensuat. Preveiem que estigui enllestit dins d'aquest mandat.

Ara mateix, quins serien els reptes que té plantejats Argelaguer?

En aquests moments el més important per a nosaltres és seguir potenciant la cultura i ajudar les entitats, posant-hi imaginació. Al cap i a la fi, les entitats són l'ànima del poble, són el que li dóna vida. I després, tot el projecte de la travessera, en què recuperem l'avinguda arbrada; anar actualitzant els serveis que han quedat antiquats; rehabilitar el barri vell; aprofitar el patrimoni...

Es refereix a potenciar el sector turístic?

Sí, tenint en compte que som a mig camí entre Besalú i la zona volcànica. No tenim un patrimoni extraordinari, però pensa que disposem d' alguns edificis històrics ben conservats i, sobretot, el riu Fluvià i el seu ecosistema. Al pas per Argelaguer, el riu agafa unes dimensions considerables, s'hi conserva una vegetació molt interessant, s'hi concentren moltes espècies d'aus aquàtiques i encara hi ha antigues preses. Tot plegat és un paquet que podria servir com a atractiu perquè tinguessin vida els negocis relacionats amb el turisme. Penso que és de les poques maneres que tenim des de l'Ajuntament d'ajudar a generar llocs de treball.

Un problema que solen tenir els pobles petits és que el jovent en marxa. Tenen una solució a això?

Hi estem treballant. La nostra intenció és implicar-los en la vida del poble, mirar que participin més de les entitats.

Però ja hi ha prou habitatge assequible per als joves?

No n'hi ha prou, però estem mirant de solucionar-ho. Vam intentar fer promocions de pisos, però no van tenir acceptació. Ara pensem fer una promoció d'habitatges unifamiliars, que surtin a preu de cost. Serien cases adossades a la urbanització de Can Jan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.