Política

Suport del govern a Vilassar per no penjar la ‘rojigualda'

El delegat del govern a Barcelona es posa al costat de l'Ajuntament per no accedir a la demanda del PP

Salvador Jorba considera que hi ha “altres prioritats” abans que els símbols

La negativa de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt a donar suport a una moció del PP perquè es pengés la bandera espanyola a l'edifici consistorial ha obtingut suports d'arreu, però no tan significatius com el d'ahir. A través d'una carta, el delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba (CiU), trasllada el seu suport a l'alcalde, Xavier Godàs, i a la resta de l'Ajuntament davant la decisió de mantenir onejant només la senyera i la bandera de la població. “En un moment de dificultats derivades de la crisi econòmica i de la difícil situació, que en particular pateixen els municipis, sorprèn que la qüestió de les banderes continuï sent una prioritat”, afegeix el delegat el govern, que insisteix a destacar que “sens dubte, el que el país necessita, i en concret  els ajuntaments, és tot el suport possible per tal de poder abordar la difícil conjuntura”.

En la missiva, que ha estat molt ben rebuda pel govern local, integrat pel Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt (GEVD), Opció per Vilassar (OXV), ERC i el PSC, Jorba advoca per “treballar plegats per promoure valors de convivència, de respecte i de treball per garantir el benestar de la ciutadania”. També fa esment a la necessitat d'evitar la crispació, un missatge que ja van defensar els grups municipals de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt durant el ple en què la regidora del PP Laura Juliá va presentar la moció. Salvador Jorba acaba la carta remarcant la disposició de la delegació del govern “per treballar conjuntament en aquesta  línia, tot esperant que  es mantingui el respecte, la convivència i l'esforç conjunt, per encarar la difícil situació, amb voluntat de superació  i esperança en el futur”.

LA FRASE

En un moment de dificultats, sorprèn que la qüestió de les banderes continuï sent una prioritat
Salvador Jorba
delegat del govern a barcelona

Assessorament jurídic de la Generalitat

El portaveu del govern català, Francesc Homs, va oferir, el mes de març passat, suport i l'assessorament jurídic de la Generalitat als municipis, després que la delegació del govern de l'Estat va iniciar una persecució perquè els ajuntaments pengin la bandera espanyola a la façana. Per Homs, “hi ha quelcom que no s'acaba d'entendre”, pel fet que la delegada, María de los Llanos de Luna, s'hagi marcat aquesta “prioritat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.