Política

Gallardón contradiu Aguirre i defensa l'estat de les autonomies

El ministre de Justícia assegura que el govern espanyol “no té cap intenció” d'obrir un debat sobre la recentralització

Assegura que no hi haurà cap escenari de confrontació amb les comunitats però aposta per acabar amb les “duplicitats” de serveis “des del consens”

El ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, ha contradit les declaracions expressades per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que obrir el debat sobre la recentrailtzació de l'Estat, tot reclamant a Rajoy que recuperi les competències de sanitat, educació i justícia, traspassades a les autonomies. Gallardón, en una entrevista a RAC 1, ha defensat el model de l'estat de les autonomies, que ha qualificat com un dels gran avenços de la democràcia, i ha apostat per “perfeccionar-lo” i fer-lo “més eficient”. “Li puc assegurar que aquest govern no té cap intenció d'adoptar cap mesura” relacionada amb recuperar competències ja traspassades a les autonomies, ha assegurat.

Amb tot, ha remarcat que la “redistribució de serveis” i la millora de la gestió s'ha de fer amb el consens de les autonomies i els ajuntaments. “No hi haurà cap escenari de confrontació”, ha assegurat.

Per Gallardón ara el debat no és parlar sobre l'estat de les autonomies sinó sobre com superar la crisi. A més, ha volgut deixar clar que ara es tracta de sumar, tot remarcant que a l'Estat “no hi sobra ningú” però també cal defensar “que no hi falti ningú”. “Necessitem a tothom, a totes les autonomies i als governs locals”, ha assegurat el ministre de Justícia, que ha apostar per “posar-nos d'acord” amb totes les autonomies, ja que ha constatat que es donen moltes “duplicitats” de serveis i que “cal acabar amb aquestes duplicitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.