Política

El PSPV xifra el deute de la Generalitat amb els ajuntaments de València, Alacant i Castelló en 2.763 milions d'euros

Els portaveus socialistes en els tres consistoris demanen una reunió amb Fabra per fer palesa la situació i exigir-li'n el pagament

Els portaveus municipals del PSPV a Castelló, València i Alacant –Amparo Marco, Joan Calabuig i Elena Martín, respectivament– han denunciat hui, en una roda de premsa conjunta, que el deute de la Generalitat amb aquestes tres ciutats –2.763,7 milions d'euros– , “compromet el seu futur” i “ofega el seu desenvolupament econòmic”.

Els representants socialistes han anunciat que demanaran una reunió amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per “fer palesa aquesta situació tan greu” i “exigir-li” que “salde el deute” i “complisca” amb aquestes ciutats, atés que els alcaldes respectius –Alfonso Bataller, Rita Barberá i Sonia Castedo– “no reclamen”. També han avançat que els seus grups municipals presentaran iniciatives als tres ajuntaments en el mateix sentit.

Segons els socialistes, a València el deute del Consell ascendeix a 1.311,3 milions d'euros: 558,6 del Fons de Cooperació Municipal, 122,7 milions pel Pla Confiança, 30 milions per transferències d'exercicis tancats del 2004 al 2011, i 600 milions de deute social.

En el cas d' Alacant, calculen que el deute autonòmic és de 871,4 milions de euros: 263 milions del Fons de Cooperació Municipal, 59 milions del Pla Confiança, 4,7 milions de transferències d'exercicis anteriors tancats, i 544,5 de deute social.

A Castelló, han xifrat el deute en 580,9 milions d'euros: 126 del Fons de Cooperació Municipal; 27 milions del Pla Confiança; 8,7 de transferències d'exercicis tancats i 419 de deute social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.