Política

ERC critica la “submissió” de la Generalitat al ministeri de Sanitat amb l'increment del copagament farmacèutic

La diputada Carme Capdevila lamenta que els catalans hauran de pagar l'euro per recepta i alhora les mesures imposades per l'Estat

La portaveu d'ERC a la comissió de Salut, Carme Capdevila, ha criticat la “submissió” del departament de Salut al Ministeri de Sanitat per la qüestió de l'increment del copagament farmacèutic a l'Estat. Capdevila ha lamentat que els catalans hagin de pagar més pels medicaments en aplicació de les normes que ha previst l'Estat i que, a més, hagin d'assumir l'euro per recepta proposat pel govern i acceptat en els darrers pressupostos de la Generalitat. “Catalunya pagarà un doble peatge”, ha criticat. La diputada republicana ha assegurat que el govern podria haver renunciat al tiquet moderador si hagués aplicat les mesures per incrementar els ingressos proposades per ERC.

La “submissió” del departament als dictats del Ministeri també queda palesa, segons Capdevila, en acceptar la paralització del decret de llistes d'espera i les mesures recentralitzadores de l'Estat'.

La diputada independentista s'ha mostrat sorpresa per la divergència d'opinions entre els membres del govern, ja que, mentre el conseller de Salut ha apuntat la possibilitat de replantejar l'aplicació de l'euro per recepta un cop aprovades les mesures estatals, el portaveu del govern l'ha desmentit. Per últim, ha reclamat a la Generalitat que “no traslladi de nou a les classes mitjanes el cost de la ineficàcia i incapacitat de racionalització de la despesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona
estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

barcelona