Política

Morella vol que la Generalitat pague als ajuntaments abans que reduir despesa corrent

Els interessos dels 1,4 milions que deu l'Administració Valenciana al consistori morellà, multipliquen per deu la quantitat que es proposa per reduir la despesa

El regidor d'hisenda de l'Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, considera que “la Generalitat hauria de prioritzar el pagament del que deu als ajuntaments, abans que publicar subvencions amb quantitats ridícules per a reduir la despesa corrent”.

Estes declaracions arriben després que l'administració autonòmica continue sense fer front al pagament d'esta quantitat pendent amb el consistori morellà, que s'acosta als 1,4 milions d'euros, i de que haja publicat una subvenció de fins a 9000 euros per a reduir la despesa corrent dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Ripollés recorda que “la Generalitat té obligacions pendents des de l'any 2006 amb l'Ajuntament de Morella i això genera uns interessos molt elevats que suporta el municipi”. Només els interessos bancaris generats per este deute multipliquen per deu la quantitat que ara es posa a disposició dels ajuntaments. Per això, afirma que “la prioritat de Fabra hauria de ser amortitzar este deute i no fer demagògia de suport als ajuntaments amb subvencions ridícules, tant per la quantitat com pels dubtes que es plantegen en els terminis per a cobrar-la”.

A més, el també tinent d'alcalde recordava que el pressupost municipal és de 2,9 milions d'euros, per la qual cosa el deute de la Generalitat suposa el 50% del mateix. Per això, indicava que “l'administració autonòmica està asfixiant la gestió dels ajuntaments i afonant a milers de xicotetes i mitjanes empreses que estan inclús finançant-la, suportant els seus impagaments i fent front als interessos dels impagaments”. També assenyalava que la situació és tan “alarmant, que inclús la Federació de Municipis i Províncies ha exigit a la Generalitat que faça front a les seues obligacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.