Política

El titular d'Agricultura no veu amb bons ulls l'Eurovegas al Baix Llobregat

Josep Maria Pelegrí diu que espera que la ubicació del macrocomplex del joc i l'oci “no tingui efectes per a l'agricultura”

El conseller té clar que no poden haver més extraccions del riu Ebre

Per primera vegada, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s'ha posicionat tímidament en contra de la ubicació d'un macrocomplex de l'oci i el joc, com el projecte Eurovegas, al Parc Agrari del Baix Llobregat. Concretament, el titular d'Agricultura ha dit que espera que “no tingui efectes per a l'agricultura”, en cas que el magnat Sheldon Adelson es decanti per Catalunya, enlloc de Madrid, per tirar endavant aquestes Las Vegas en sòl europeu. Tanmateix, en una entrevista a Els Matins ha tornat a fer una crida a evitar “alarmisme” i ha insistit en què la decisió “encara no esta presa”, cosa per la qual ha rebutjat pronunciar-s'hi clarament.

El titular d'Agricultura ha parlat, per altra banda, de la reunió de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) d'aquest dimecres, en què es va fixar un cabal mínim, entre els 80 i els 155 metres cúbics per segon, pel tram final de l'Ebre. Al respecte, el conseller ha destacat que, malgrat cal anar assumint, ha dit, “que els cabals cada vegada poden ser menors”, cal constatar que “no hi poden haver més extraccions del riu”.

Pelegrí també s'ha referit al canal Segarra-Garrigues, un projecte en què està, segons ha assegurat, plenament garantit l'abastament d'aigua, gràcies a la construcció de l'embassament de Rialb. Així, ha reconegut que no el fa patir l'abastament del canal, que ha d'assegurar el reg de 40.000 hectàrees de terreny.

Pel que fa al malestar d'alguns pagesos sobre el preu que han de pagar per l'aigua de la infraestructura, el conseller ha dit que la posada en marxa d'una comunitat de regants és sempre “lenta” i “costosa”. Però ha afirmat que el govern posarà tots els seus mitjans per garantir que “el cost de l'aigua surti a compte” als pagesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.