Política

Conxorxa a Paterna pel nomenament de la síndica

Compromís destapa l'acord entre el PP i el PSOE local al voltant de la figura de la defensora del veí

La formació acusa l'alcalde de disfressar de bloqueig un pacte amb prebendes

Compromís, després de tractar-se fora de l'ordre del dia al ple d'ahir dimecres 25 d'abril, el punt de la designació de la defensora del veí “amb un pacte entre el 'PPSOE', acusem els dos partits majoritaris de teixir un embolic amb beneficis per als dos grups, a costa del nomenament de la Defensora del Veí”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “l'alcalde de Paterna no ha dubtat en disfressar de bloqueig un nomenament que porta en l'aire des del mes de setembre de 2011. Un bloqueig fictici que amaga prebendes entre el PP i el PSOE”.

La regidora nacionalista explica que “hem tingut accés a la documentació després de la situació kafkiana que hem viscut al ple, on el portaveu del PSOE ha tingut la poca elegància de dir que no estava d'acord amb les formes de prendre la decisió, marginant a la resta de l'oposició, quan ha sigut ell mateix qui dos minuts abans de la sessió plenària ha decidit salomònicament”.

Així, la regidora comenta que “l'assumpte arranca l'1 de setembre quan hi ha una providència d'alcaldia on el PP proposa a la seua candidata. Més endavant, en la comissió del 21 de setembre, que és per on passa de nou el nom de la candidata dels populars, l'equip de govern es troba amb que si duu el nomenament al ple no tindrà les 3/5 parts dels vots a favor que necessita, ja que tota l'oposició vota en contra la candidatura presentada en dita comissió. I així l'assumpte va al ple de setembre però el punt el retiren de l'ordre del dia”.

Per a la formació econacionalista, tant PP com PSOE han de donar moltes explicacions a la ciutadania de Paterna i a la resta dels partits de l'oposició sobre el que ha passat al ple amb el nomenament de la Defensora del Veí. I consideren que no es pot fer demagògia com la que ha mostrat la regidora Maria Villajos quan ha dit que si els partits, votaven en contra la seua proposta, també era un vot contra la persona. Aquesta posició ha estat molt mal vista per la coalició denunciant i assegura que no ha estat exempta de demagògia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona
veneçuela

Els EUA donen suport a la mediació de Colòmbia, el Brasil i Mèxic

barcelona