Terrassa emprendrà accions legals contra els autors del boicot del partit d'Espanya

Tots els grups municipals condemnen l'acte i preparen una declaració unitària per al ple de dijous

L'Ajuntament tindrà una actitud activa amb els autors del sabotatge. L'alcalde va assegurar ahir: «No podem deixar passar aquest tipus d'actuacions.» En aquest sentit, va afegir que l'Ajuntament, que representa els ciutadans, «estarà a l'altura de l'actitud exemplar que sempre ha tingut». Navarro va qualificar l'atac d'«acte molt irresponsable i d'intolerància». Per aquest motiu va eximir la Policia Municipal de cap culpa, assenyalant que el dispositiu era l'adequat i l'únic que el va malbaratar va ser una acció organitzada.

Els portaveus dels grups municipals van celebrar ahir una reunió extraordinària amb l'objectiu de consensuar una declaració que es llegirà dijous en el ple. De moment, però, no s'han posat d'acord sobre la redacció. El més afectat per aquests fets és el portaveu d'ERC, Isaac Albert, que abans de l'acte havia criticat que l'Ajuntament patrocinés una retransmissió de Telecinco, una cadena que va firmar el Manifiesto por la lengua común. Ahir, Albert va qualificar de «lamentable» el boicot. «Només des de la llibertat i el respecte d'organitzar un acte, de poder-lo criticar, es pot construir una ciutat; tot el que vagi més enllà del respecte i de la llibertat no es pot permetre», va indicar.

Tant des del PSC com del PP van acusar els republicans d'haver escalfat l'ambient. El portaveu del grup municipal del PP, Francesc Xavier Ballbé, va denunciar que «s'ha traslladat la imatge d'una ciutat sense llei, on els violents poden fer el que vulguin davant la passivitat de la policia». En aquest sentit, va criticar l'«arenga dels mitjans» i que es fes «ressò de la concentració». Ballbé, però, va insistir en la falta d'agents. «Diuen que hi havia policies municipals i mossos de paisà entremig dels incidents, però a mi em sorprèn que ningú hagi vist l'incontrolat», va etzibar Ballbé.

El portaveu de CiU, Josep Rull, va expressar la seva «condemna total i més enèrgica d'uns fets que perjudiquen la ciutat i perverteixen el legítim debat polític dels catalans a disposar de seleccions esportives pròpies». Rull va afegir que «l'ús de la violència ha de quedar fora de qualsevol reivindicació».

ICV també va considerar «inadmissible» el llançament de l'ampolla. «No es pot tolerar en una ciutat que aposta per la convivència i el diàleg com a senyal d'identitat i de construcció de futur que les discrepàncies es vehiculin mitjançant la violència i la coacció», assenyalen els ecosocialistes.

Grups de «batasunos»

Els fets també van arribar a Barcelona. La presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, va mostrar la seva preocupació pel fet que «a Catalunya actuïn amb massa freqüència grups de violents, batasunos, que volen imposar la por entre els catalans que no pensen com ells». Des de Ciutadans es va qualificar els fets de «terrorisme de carrer» perpetrat pels independentistes.

Dos dies per buidar les imatges

Tant la Policia Municipal com els Mossos estan immersos en la investigació per identificar l'autor del llançament de l'ampolla amb benzina. Dues videocàmeres situades al consistori van gravar els fets. Això sí, es trigarà dos dies per buidar del disc dur les imatges que ajudaran a descobrir qui és el sabotejador. Els investigadors tenen diverses línies sobre el mecanisme que va utilitzar l'autor de l'incendi per dur l'ampolla fins a l'escenari, malgrat que hi havia una vintena d'agents, uniformats i de paisà, fent de filtre.

Joan Sanz, responsable de l'empresa PGN Comunicación Audiovisual, propietària de la pantalla, va explicar que quan van començar les flamarades van detectar una garrafa de 5 litres d'aigua amb benzina a sota la tarima. Un dels membres de l'equip tècnic la va treure a cops de peu, de manera que «només es va cremar una bobina de cables i part de la carcassa d'un dels altaveus».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.