Política

DOLORS ROVIROLA

DIPUTADA AL PARLAMENT DE CIU PER GIRONA I NÚMERO CINC DE LA LLISTA

“És el moment de defensar l'estat propi”

“CiU, a diferència del tripartit, ha tornat a fer un repartiment més pensant en les comarques i no tant en Barcelona”

“Canviant o afegint algunes lletres no varia la seva posició. Només és imatge. No es visualitza una diferència entre el PP català i el de Madrid”

Alcaldessa i diputada
Dolors Rovirola (Vilafreser, 1960) és empresària i alcaldessa de Vilademuls des del 2002. Militant de CDC des del 1999. Com a diputada al Parlament, és la portaveu de la comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, i està també a Territori.
Penso que ja és imprescindible construir una majoria social per anar a parar a l'estat propi

Dolors Rovirola creu que ha arribat el moment de construir una majoria social en favor de l'estat propi i critica la possibilitat que l'Estat suprimeixi municipis.

Vostè paga els peatges de l'autopista?
Els parlamentaris tenim un Teletac, com el que tenen molts dels treballadors d'empreses d'aquest país que utilitzen sovint l'autopista.
Vostè pagaria si no fos així?
Sí, si no en tingués pagaria.
De tota manera, com valora la campanya #novullpagar?
El que puc dic és que entenc perfectament que molts dels nostres ciutadans estiguin indignats. Ha arribat el moment de dir “ja n'hi ha prou!”. Ho hem vist amb els pressupostos generals de l'Estat. A Catalunya ens deuen mil milions i veiem com una gran part d'aquests diners han anat a parar a l'AVE de Galícia. Ara ja no és moment de fer més trens, sinó d'estabilitzar la societat i millorar el benestar social. Si no hi ha diners per a Catalunya, penso que no n'hi ha d'haver per a altres comunitats. I és precisament quan tot es posa damunt la taula que veus que cal dir prou.
El moment per a l'estat propi?
Penso que ja és el moment de defensar l'estat propi. Ja s'ha arribat a un punt en el qual és imprescindible construir una majoria social per anar a parar directament a l'estat propi. Molta gent ens està dient als polítics que cal fer un pas endavant. Ara bé, quan els polítics fem aquest pas endavant, és imprescindible que aquesta majoria social estigui realment garantida.
Se'ls retreu la seva amistat amb el PP. Com ho valora?
Nosaltres hem apostat per la geometria variable. Que es visualitza més amb el PP perquè votem moltes coses conjuntament? Doncs és una manifestació d'això. Ara bé, la veritat és que moltes vegades no passa això. El PP es va abstenir en el pressupost, però després amb les lleis òmnibus alguns punts es van aprovar amb els socialistes, i no va tenir gaire ressò. Amb això vull dir que el que passa al Parlament no es tradueix exactament de portes enfora. El PSC i ICV han aprovat moltes coses amb el PP. Penso que hi ha una intencionalitat perquè es visualitzi només una part de tot plegat.
Què li sembla la nova imatge del PP?
Canviant o afegint algunes lletres no varia la seva posició. Només és imatge. No es visualitza una diferència entre el PP català i el de Madrid.
I ara?
És el moment clau per assolir el pacte fiscal. No es pot ajornar.
Com veu, a més, la proposta de suprimir municipis de menys de vint mil habitants?
És un proposta que pot ser molt greu per a Catalunya. No ens ho hem de deixar fer, de cap de les maneres. En tot cas, i pel que fa a Catalunya, que ens deixin anar sols i que ens donin el pacte fiscal. Ni durant el franquisme, durant la postguerra, es va plantejar la supressió de municipis. Jo crec que no podem arribar-hi de cap de les maneres.
El PSC, ICV i ERC diuen que CiU ha marginat les comarques gironines. Què en pensa?
No, ben al contrari. Durant l'època del govern anterior es va retallar a Girona en favor de l'àrea metropolitana. CiU ha tornat a fer un repartiment més pensant en les comarques i no tant en Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona
estat espanyol

El jutge cita Sánchez com a testimoni en la investigació de la seva esposa

barcelona
Patrimoni

Barcelona i l’Arquebisbat acorden rehabilitar la Capella dels Segadors

Barcelona
política

Amnistiats els encausats pel tall a les vies de l’AVE el primer aniversari de l’1-O

girona