El PSC es nega a fer dimitir Ribalta per pactar amb CiU a les Franqueses

El primer secretari del PSC al Vallès Oriental, Román Ruiz, s'ha tornat a negar a fer dimitir l'alcalde de les Franqueses, Esteve Ribalta, per poder pactar amb CiU, tal i com ha demanat la federació nacionalista, i resoldre la crisi política que es viu a la població. Ruiz ha reconegut la «peculiaritat» de la situació que es viu a l'ajuntament de la localitat, però ha negat la paràlisi política i ha criticat a CiU perquè, segons creu, «no garanteixen cap governabilitat».

Ruiz ha reconegut que la situació que es viu a les Franqueses és «peculiar» i que «seria difícil trobar-la en algun altre municipi», però també ha declarat que a la ciutat «no hi ha la crispació social que existia quan manava CiU». El responsable socialista ha reiterat que estan oberts «a consensuar amb tothom», però ha rebutjat de ple la possibilitat que aquests acords impliquin la dimissió de Ribalta, tal i com pretén CiU. Ruiz també ha criticat que la federació nacionalista «no garanteix cap governabilitat», i els ha acusat de buscar més interessos de partit que no pas els dels habitants de les Franqueses.

Cal recordar que l'actual govern de les Franqueses va arribar al poder després d'una moció de censura que va fer fora Francesc Torné (CiU) de l'alcaldia i hi va col·locar Ribalta amb el suport del PSC, ERC, Els Verds i un regidor del PP. Fa pocs mesos, el regidor dels Verds Ferran Gontán va deixar de donar suport al govern, mentre que una setmana després dues regidores del PSC, Vanesa Garcia i Dolors Isart, van votar en contra del pressupost del govern.

Finalment, a mitjans de maig, l'assemblea local d'ERC de les Franqueses va decidir abandonar el govern municipal. La regidora Teresa Buïgues, però, va decidir no fer cas a la decisió del partit i va abandonar la militància de la formació republicana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.