Política

CARLES PUIGDEMONT

DIPUTAT DE CIU AL PARLAMENT, NÚMERO SIS DE LA LLISTA PER GIRONA

“El PSC té el rècord de desatendre Girona”

“Nosaltres no fem diferències. El que volem és tirar endavant el país i el nostre projecte, el nostre compromís electoral”

“És una necessitat de supervivència com a país; jo diria que la mínima. Menys que això no ens ho podem permetre”

Diputat i alcalde
Carles Puigdemont (Amer, 1962). Per aquest periodista i polític de vocació ser alcalde i diputat atorga un valor afegit a la feina d'alcalde en poder estar a prop d'on es prenen les decisions que poden afavorir el territori. És president de la Comissió de Cultura i Llengua.
CiU sempre pot i podrà explicar davant de tothom els acords que faci amb qui sigui

Carles Puigdemont (CDC), diputat per CiU i alcalde de Girona, no es mostra gens preocupat pels acords a què el seu partit ha arribat amb el PP al Parlament. A més, Puigdemont defensa la geometria variable i es posiciona obertament per defensar la via de l'estat propi, amb el pas previ d'assolir el pacte fiscal, instrument necessari per a la supervivència de Catalunya.

El PSC els ha acusat de deixar Girona de la mà de Déu. Què en pensa?
El PSC té el trist rècord d'haver estat el principal causant de la desatenció de les comarques gironines, ja sigui des del govern del tripartit com del de l'Estat, amb unes conseqüències que encara estem pagant. Un punt de modèstia, d'humilitat, és recomanable en un partit que ha tingut responsabilitats en la marginació de les comarques gironines dels pressupostos públics.
En quin punt es troba la relació entre CiU i PP, al Parlament?
Per part de CiU la relació és la que vol tenir amb qualsevol partit que pretengui tenir responsabilitats de govern. Nosaltres no fem diferències. El que volem és tirar endavant el país, el nostre projecte, el nostre compromís electoral. Els aliats s'han de buscar on sigui. Que en alguns temes puntuals hagi estat el PP no vol dir que hagi de ser així sempre.
Una defensa, doncs, de la famosa geometria variable?
Com no podia ser d'una altra manera. L'Ajuntament de Girona, del qual sóc l'alcalde, també n'és un exemple.
Se'ls acusa de servilisme.
Servilisme? Cap ni un, com acredita la trajectòria de CiU. En tot cas, els nostres adversaris utilitzen qualificatius que estan pensats només per desacreditar la tasca del govern i no per contribuir a tirar el país endavant. CiU sempre ha pogut, i evidentment pot, explicar els acords que ha fet amb qui sigui. Aquests acords sempre són en clau de benefici per al país. No en clau partidista.
En tot cas, el pacte fiscal ho pot complicar tot?
No, no ho ha de ser. El pacte fiscal no està sobre la taula ara, ja ho estava durant la campanya electoral. El poble de Catalunya va votar el pacte fiscal. També cal tenir en compte que més enllà de CiU hi ha molta gent a favor del pacte fiscal. No som nosaltres els que ens encallarem en aquest tema. En tot cas, ho faran aquells que no estiguin d'acord amb el sentiment majoritari a Catalunya.
Pacte fiscal és igual a supervivència?
És una necessitat de supervivència com a país; diria que la mínima. Menys que això no ens ho podem permetre. En tot cas sempre ens hem de plantejar que aquest ha de ser el punt de partida. No negar l'evidència ( financera, matemàtica, demoscòpica) ens pot situar en la marginalitat i la radicalitat. La centralitat i la moderació és al costat del pacte fiscal. La resta són radicalisme i excentricitats.
I l'estat propi?
Els catalans han de decidir si volen continuar sent una comunitat autònoma inviable dins de l'Estat espanyol, ell mateix cada vegada més inviable, o volen intentar ser un estat dependent de la UE, perfectament viable.
UDC posarà pals a les rodes?
En cap cas. UDC no és cap obstacle. És un partit amb una impecable trajectòria catalanista i democràtica al servei del catalanisme i la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona
política

L’independentisme civil recupera la unitat per a la mobilització de la Diada

barcelona