Política

Correa sí acudirà al TSJ per la causa del finançament del PP valencià

El presumpte capitost de la trama Gürtel havia sol·licitat declarar per videoconferència des de Madrid

El jutge ha denegat la demanda perquè ja ha sigut traslladat al centre de Picassent

El presumpte capitost de la xarxa de corrupció Gürtel, Francisco Correa, que duu dos dies en el centre penitenciari de Picassent, acudirà aquest dimarts, tal com estava previst, al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià , on està citat a declarar en qualitat de testimoni en la coneguda causa de finançament irregular del PPCV, dintre del'cas Gürtel.

L'advocat de Correa va remetre un escrit al magistrat encarregat d'investigar presumptes delictes de finançament irregular, electoral i falsedat mercantil per suposada contractació irregular en relació amb diferents edicions de Fitur, per a demanar que el seu client declarara aquest dimarts per videoconferència, a causa del seu estat de salut.

El magistrat anava a traslladar l'escrit a les parts del procés, però li van comunicar que l'autoritat penitenciària ja havia ordenat el trasllat de l'imputat a la presó valenciana. Així, el jutge ha denegat la sol·licitud sense entrar en el fons de la qüestió.

Causa dels vestits

Correa va acudir per primera vegada al TSJ valencià en desembre de 2011, on estava citat per a declarar, en qualitat de testimoni, en la causa que se seguia contra l'expresident Francisco Camps i l'exsecretari general del PPCV i diputat en les Corts, Ricardo Costa, acusats d'haver rebut vestits com regal de la trama.

Correa es va acollir al seu dret a no declarar per a no perjudicar la seua posició en les altres causes en les quals està immers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.