Política

Iniciativa rebutja eliminar municipis i aposta per la comarcalització

El secretari de política municipal d'aquesta formació se situa per la eliminació de les diputacions

El secretari de política municipal i grans ciutats d'Iniciativa, i tinent d'alcalde de Vila-real, Alberto Ibáñez, ha afirmat avui que la proposta d'eliminar o fusionar municipis és un error que no suposaria cap estalvi, i sols ajudaria a desvertebrar encara més el territori.

Ibáñez ha recordat que bona part dels municipis de Castelló, més d'un centenar, tenen menys de 5000 habituals, i que la resta, bona part en tenen menys de 2000, i com més a l'interior de les comarques de Castelló es va, més reduït és el número de persones censades

Per tant, segons el secretari de política municipal d'Iniciativa “ els ajuntaments menuts ja tenen un funcionament ajustat i compartit amb la resta, i eliminant l'entitat municipal per agrupar-les, a banda de no suposar cap estalvi, suposaria una estocada en la pròpia diversitat territorial, un retrocés en l'intent de mantenir la població en l'interior, ja que allunyant el poder polític dels propis pobles, es crearien conflictes d'interessos, abandonament de prioritats, i el propi sentit de poble”:

Per contra, segons Ibáñez, allò raonable seria eliminar les diputació provincials que sí tenen un cost exagerat. En aquest sentit, el proponent assegura que “cal aprofundir en una comarcalització de tot el País Valencià, apropar les decisions al territori, i tot això coordinat per l'administració autonòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.