Política

Burjassot aprova demanar el crèdit ICO en un ple extraordinari celebrat a l'hospital i que podria ser impugnat

L'advocacia de l'Estat considera que no es donen les circumstàncies de “força major”

L'alcalde argumenta que era l'única solució per evitar la fallida econòmica del consistori

L'Ajuntament de Burjassot (Horta Nord) ha aprovat aquest dimarts sol·licitar els crèdits ICO en un ple extraordinari celebrat a l'Hospital Nou d'Octubre de València que podria ser impugnat per l'advocacia de l'Estat.

L'alcalde del municipi, Jordi Sebastià, va decidir traslladar el ple al centre hospitalari a causa del part d'una regidora i donada l'urgència de l'aprovació de la sol·licitud, el termini de la qual finalitza aquesta mitjanit. El ple ha tirat endavant amb els vots favorables del pacte de govern Bloc-Esquerra Unida i PSPV-PSOE i els vots en contra del PP. La subdelegació del govern espanyol a València ha informat el consistori que podria impugnar el ple perquè incompleix la legalitat.

Segons un fax remès per la subdelegació, el ple incompleix el reglament de funcionament de les entitats locals perquè aquesta preveu que els plens se celebren als ajuntaments o en seus de corporacions municipals, excepte casos de força major. En aquest cas, la subdelegació entén que no es produeix l'excepció.El mateix alcalde del municipi, Jordi Sebastià, ha informat del contingut de la notificació moments abans de la sessió plenària. Sebastià però no l'ha considerada vinculant i ha decidit seguir endavant amb el ple per poder aprovar la concessió dels crèdits ICO per pagar els proveïdors del consistori.

La regidora, la socialista Olga Camps, que va ingressar aquest dilluns a l'Hospital Nou d'Octubre de València per donar a llum una xiqueta, ha assistit al ple en cadira de rodes i amb la bata del centre. El ple ha durat al voltant d'una hora i mitja i ha finalitzat amb l'aprovació de la sol·licitud del crèdit amb els 11 vots favorables del Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida del País Valencià i el PSPV-PSOE. Moments abans de la celebració del ple, l'alcalde, ha assegurat als mitjans que no ha trobat una altra solució “perquè l'Ajuntament de Burjassot no entre en fallida econòmica”. Sebastià ha explicat que no li agradava haver de celebrar el ple a l'hospital però que el consistori “ha de complir un decret-llei que ens ve imposat pel govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.