Política

El congrés del PP arranca amb una participació massiva de compromissaris

Antonio Clemente fa el seu darrer discurs com a secretari general dels populars valencians

Les primeres hores han estat un cant als valors tradicionals de sempre i al govern del president Fabra

  • Carlos Fabra saluda Alberto Fabra a l'inici del Congrés. JOSÉ CUÉLLAR.
  • VÍDEO: Imatges de la primera hora del Congrés

El XIII Congrés regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ha arrancat aquest matí amb una participació massiva de compromissaris que han volgut trobar-se a les instal·lacions de l'Auditori de l'esplanada des de prou de temps abans del seu començament.

Les 12 taules d'acreditacions instal·lades per tal d'acollir delegats, convidats i mitjans de comunicació han donat l'abast no sense certa dificultat, però han aconseguit que la primera sessió començara en temps i forma.

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana vol donar una imatge de modernitat i és per això que s'han instal·lat codis Qr en diversos punts del recinte per donar informació considerada d'interés pels compromissaris.

L'Adéu de Clemente

El fins ara Secretari General dels populars Valencians, Antonio Clement, ha fet el seu discurs de gestió, que ha vingut a ser el seu parlament de comiat davant el plenari i amb el suport de la mesa de l'aplec configurada per Sonia Castedo, com a presidenta; l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, vicepresidenta i les secretària primera, la diputada Ascensión Figueres, i segon, el tinent alcalde de l'Ajuntament de Castelló, Juan José Pérez.

Clemente ha manifestat sentir-se orgullós de pertànyer al Partit Popular i ha instat els presents a mirar el futur amb el cap ben alt perquè els presentes "formem part d'una organització que ha rebut el suport socials més gran de tota la democràcia".

La seua gestió ha rebut la unanimitat dels compromissaris en senyal d'agraïment al seu treball desenvolupat des del passat congrés de València.

En el moment de redactar aquesta crònica els congressistes han passat a estudiar i debatre les tres gran ponències que té plantejades aquest conclau popular i que els ha de portar a fer realitat el seu compromís amb la Comunitat Valenciana, amb les persones i amb el seu propi partit, tot això sota l'òptica coneguda i que es fonamenta en els valors clàssics de família, pàtria i suport al govern.

L'ombra de Camps planeja sobre Fabra

Daniel Betoret

El que havia de ser un congrés a la 'búlgara', amb l'elecció de Fabra i la seua executiva per aclamació, és ara un conclave tens a l'espera de conèixer el desenllaç, que arribarà quan els compromissaris hagen de votar l'executiva d'Alberto Fabra aquesta vesprada.

Cert és que l'informe de gestió del secretari general eixint, Antonio Clemente s'ha aprovat per unanimitat i que l'arribada de Rita Barberà, passades les dotze del migdia, ha estat rebuda amb molts aplaudiments del plenari i és que la imatge d'unitat externa és absoluta, però el que passa entre bastidors, ja és una altra cosa.

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, és el cap visible de la dissidència a l'aparell que dona suport a l'ex alcalde de Castelló per a dirigir el partit els propers quatre anys. També alguns destacats dirigents del partit al Baix Segura com l'ex alcalde de Torrevella, Pedro Àngel Hernàndez, Andrés Ballester i Antonio Àngel Hurtado han estat cercant suports en contra de Fabra, un escenari que prendrà forma a l'hora de votar l'executiva a la que està previst que entren, com a homes forts, Marisol Linares per Castelló, Jorge Bellvert de València i l'alcalde de Calp, Cèsar Sànchez per Alacant.

Per la seua banda, l'ex president, Francesc Camps, que no ha fet acte de presència a l'Auditori d'Alacant on es celebra el congrés des de primeres hores del dissabte 19 de maig, no ha quedat al marge d'aquestes maniobres, que segons diferents fonts a las que ha tingut accés El Punt Avui, estaria impulsant a través de trucades telefòniques amb l'objectiu d'aconseguir un important vot de càstig a l'elecció de l'executiva. I és que qualsevol resultat que no supere el 90 per cent de recolzament a l'equip de Fabra, es podrà considerar com un revés al president de la Generalitat. Cal recordar que Camps va eixir elegit amb un 98 per cent dels vots.

Canal 9

La nota de color l'han posada els membres del comitè d'empresa de Canal 9 que han protestat a les portes de l'Auditori per l'ERO a l'ens públic. Aproximadament un centenar de treballadors de la televisió pública valenciana han escridassat els assistents als congrés i en especial alguns dirigents com Alfonso Rus al crit de 'lladres' o 'robar, robar i robar'. La concentració ha estat vigilada de prop per la policia i sobre les dotze i mitja s'ha acabat la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona