Política

A Paterna es fa balanç d'un any de nova legislatura

Els econacionalistes han aconseguit fer visibles els grans temes que té plantejats la vila

El banc de terres, l'assumpte dels tanatoris i la memòria històrica han estat les fites importants

Ha passat un amy des de les últimes eleccions autonòmiques i municipals i la coalició econacionalista Compromís per Paterna fa balanç de la revalidació dels dos regidors en l'ajuntament de la vila així com del fet que s'haja pogut destacar algunes de les fites més importants del treball del grup polític al consistori.

En aquest sentit, s'ha d'esmentar l'oficina de control pressupostari, el banc de terres, allunyar els tanatoris de les zones urbanes del municipi i exigir el compliment de la Llei de Memòria Històrica, com a punts cabdals durant aquest 365 dies de legislatura.

Tot i això, tant els dos regidors de la coalició com el grup que lis fa de suport coincideixen que resta molt per fer en Paterna, i més quan s'assisteix dia si i dia també a l'incompliment dels acords plenaris. És per això que des de Compromís continuen insistint en que l'oficina de control pressupostari, que va ser aprovada per tots els grups en juliol de 2011, ha de convertir-se ja en un fet. De la mateixa manera que el banc de terres ha de ser un ens dinàmic que revitalitze l'horta del municipi i puga donar ocupació a gent aturada.

Quan als tanatoris fora del nucli urbà, continuen pensant que aquestes instal·lacions han d'estar definitivament en sòl industrial. I sobre la memòria històrica, s'han de restablir els honors de personalitats cabdals en la història educativa de Paterna en la II República que han estat oblidades per altres del règim franquista.

En aquest terreny, volen que desaparega el nom de ministres franquistes als carrers i escoles de Paterna i que així es complisca la Llei de Memòria Històrica, proposta a la que malauradament s'ha negat el PP.

Finalment, Compromís per Paterna, no pararà de reivindicar la participació ciutadana i és per això que continuaran informant sobre impostos, hipoteques, llei d'estrangeria, la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna i la seua repercussió en el municipi, així com el desenvolupament de tallers d'autoocupació, excursions al bosc de la Vallesa i al Puntal dels Llops en Olocau, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona