Política

Maresme

Retiren les funcions a un regidor de Cabrils que va denunciar irregularitats

L'independent Alfred Serrano (VIC) va afirmar que el govern local havia fet contractacions a dit

L'alcaldessa manté que se li ha perdut la confiança

El fins ara tercer tinent d'alcalde i regidor de Manteniment i Serveis de la Via Pública de Cabrils, Alfred Serrano, ha estat destituït de les seves competències. L'alcaldessa, Lina Morales (CiU), va confirmar ahir la decisió i la va justificar: “Es tracta d'una pèrdua de confiança, no només meva, sinó de la resta del govern”, i hi va afegir que, malgrat tot, no se'l farà fora de l'equip de govern. “Entenc que arran de la situació insostenible que s'ha creat el més adequat és que sigui el regidor qui decideixi plegar”, va precisar Morales. L'alcaldessa considera que, després d'un any de compartir govern, “les diferències no s'han salvat, sinó que s'han fet molt més grans”. “Al final semblava que més que acció de govern teníem l'oposició dins.”

Contractacions

El malestar en el si del govern de Cabrils –que, a banda de CiU i el VIC, també inclou el PP– va arribar al punt àlgid amb la confirmació d'Alfred Serrano que el govern local havia fet contractacions a dit i que va avançar a Lavanguardia.com. El regidor donava certesa així a les denúncies fetes via anònims que s'havien repartit en les últimes setmanes pel municipi. En concret, es criticava la contractació de la filla de l'alcaldessa per part de l'empresa que gestionarà la piscina municipal, un fet que la mateixa Morales nega. “La contractació de l'equipament el fa una empresa privada i l'Ajuntament no hi entra ni en surt”, comenta.

“Sí que m'han fet fora”

Alfred Serrano és contundent quan se li pregunta pel motiu de la retirada de les seves competències com a regidor. “M'han fet fora perquè no he callat i he denunciat totes les irregularitats que he vist”, assenyala. L'edil considera que la decisió de l'alcaldessa porta implícita la seva expulsió del govern. “És il·lògic pensar que continuaré en un càrrec buit de contingut”, indica, i recorda que les tensions amb els seus socis de govern, “especialment amb l'alcaldessa”, ja fa molt temps que duren. “Davant el que crec que són irregularitats i mala gestió municipal he d'actuar sempre, independentment de si exerceixo de regidor al govern o a l'oposició”, explica, i recorda que a hores d'ara no hi ha firmat cap full de ruta entre les tres formacions malgrat el pacte de govern signat ara fa un any. “Passaré a l'oposició amb la cara ben alta i continuaré fent la tasca de fiscalització perquè el poble de Cabrils s'ho mereix”, diu.

LA FRASE

M'han fet fora perquè no he callat mai les irregularitats que he vist al govern
Alfred Serrano (VIC)
Regidor de Manteniment i Serveis de la Via Pública de Cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.