Política

Sobiranisme local

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ja s'ha expandit gairebé a la meitat del país

Aplega prop d'un 40% de la població i té la intenció de fer un referèndum quan arribi al 60%

El Barcelonès,la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça són les úniques comarques sense municipis adherits

Els alcaldes ho tenen clar. S'ha d'empènyer des dels municipis, des del territori, des de les bases per intentar que Catalunya pugui aspirar a ser independent. Una feina de formiga per ampliar una base social sobiranista que ajudi els partits polítics a saltar la paret.

Aquesta és la filosofia de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que va néixer per obra i gràcia de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. A finals de l'any passat es va articular oficialment, tot i que ja feia mesos que s'hi estava treballant i els ajuntaments ja s'hi anaven adherint. Actualment, segons les estadístiques de l'AMI, ja hi ha 452 poblacions que s'hi han sumat, 22 consells comarcals i la Diputació de Lleida. Si comptem la població d'aquests àmbits s'arriba a un 38% del total de Catalunya. Unes xifres que s'acosten al repte que Vila d'Abadal ha llançat alguna vegada: quan tinguin el suport d'un 60% dels ciutadans convocaran un referèndum per la independència perquè llavors hi hauria altíssimes probabilitats que guanyés el .

A hores d'ara la incidència de l'AMI arriba a totes les comarques del país, excepte al Barcelonès, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça, que són les tres úniques que no hi tenen cap consistori. Percentualment parlant, el Pla de l'Estany (91%), Osona (82%), la Garrotxa (76%), el Gironès (74%) i el Ripollès encapçalen el rànquing dels llocs amb més representativitat.

Mentrestant, des del punt de vista intern, l'AMI té previst fer aquest mes de juny una macroassemblea a Girona en què marcarà les estratègies a definir. De moment una de les línies que està seguint és el contacte amb les institucions catalanes i europees per promocionar la seva causa i obtenir el seu suport.

Fins ara s'han reunit amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, o amb els dirigents de l'Aliança Europea per la Independència, i també han enviat un manifest al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, perquè el català sigui idioma oficial.

L'ANC s'hi involucra

El full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) inclou la participació activa de l'AMI. L'objectiu de l'assemblea és que el 2013 es puguin fer referèndums per la independència, com el d'Arenys, al major nombre d'ajuntaments i en un sol dia, la diada de l'Onze de Setembre. La col·laboració de l'AMI serà del tot imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris recapta 47 milions de dòlars en set hores

barcelona
Política

Nou avís d’ERC al PSC: Sense “un pas clar” cap a la sobirania fiscal no hi haurà acord

barcelona
Estats Units

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona