Política

A Gandia es proposa un Banc de Terres Municipal

L'objectius és posar en contacte persones interessades en el cultiu de la terra i propietaris de terres per tal que puguen arribar a formalitzar contractes d'arrendament

Es tracta d'una iniciativa que s'ha dut a terme amb èxit en algunes poblacions de Galícia i de Catalunya i que Compromís pretén que s'implante a Gandia per tal d'aconseguir una sèrie d'objectius que consideren que són importants per al present i per al futur de l'agricultura local, en considerar que ha sigut, tradicionalment, un sector vital per a l'economia de la ciutat.

Per a la colició proposant, en els últims anys les coses han canviat molt i el sector agrícola, a Gandia i al país, ha abandonat eixa posició capdavantera i passa per una situació agònica. Els efectes de la crisi són ben clars: preus de misèria, jornals irrisoris, atur agrícola i abandonament de les terres.

Facund Puig recorda com les autoritats agrícoles comunitàries, estatals i autonòmiques no han pres cap tipus de mesura que haja aconseguit millorar esta situació. L'últim exemple el tenim en l'acord a què han arribat la UE i el govern de Marroc per a afavorir la importació als països comunitaris de productes agrícoles, entre ells taronges, procedents del país magribí.

Una d'eixes fórmules pot ser la posada en marxa del que en alguns llocs s'ha anomenat banc de terres. Des del Bloc Verds Compromís, esperen que la moció puga comptar amb el suport de la totalitat dels grups que conformen la corporació municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.