Política

Jordi Pujol, a El Punt Avui

El Punt Avui reproduirà setmanalment l'editorial que Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003, publica al butlletí electrònic de la fundació que porta el seu nom gràcies a l'acord i a la bona disposició d'aquesta entitat.

El Punt Avui reproduirà setmanalment l'editorial que Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya durant vint-i-tres anys (1980-2003), publica al butlletí electrònic de la fundació que presideix i que porta el seu nom (www.jordipujol.cat). Això és possible gràcies a l'acord i a la bona disposició d'aquesta entitat.

El Centre d'Estudis Jordi Pujol (CEJP) és una fundació privada sense ànim de lucre, constituïda l'any 2005, i que com a think tank al servei del pensament i de l'acció centra la seva activitat en tres àmbits: els valors i l'ètica pública, l'estat del benestar (amb un especial èmfasi en l'àmbit educatiu) i el fer país.

Tot i no ocupar cap càrrec institucional, el president Jordi Pujol manté, des que va deixar la presidència de la Generalitat, una intensa activitat política i social: imparteix cursos, xerrades i conferències, i assisteix a un munt d'actes arreu del territori, en què aprofita per visitar empreses i entitats gairebé amb la mateixa intensitat de quan era president.

Jordi Pujol, que aquests dies presenta per diversos punts del territori el tercer volum de les seves memòries, ha alertat darrerament en les seves intervencions del risc d'un“xoc de trens” amb Espanya després de dècades d'intents d'entesa fallits. Durant l'últim congrés de CDC, Pujol va ser nomenat president fundador d'aquesta formació, que durant la seva intervenció ell mateix va considerar l'única preparada per ser la “tropa de xoc” davant una possible confrontació amb Espanya.

La intensa activitat política internacional que Jordi Pujol ha mantingut al llarg de tota la seva trajectòria ha fet també que, justament aquesta mateixa setmana, els dirigents d'ERC l'hagin proposat públicament perquè es converteixi en l'ambaixador català a la Unió Europea que Catalunya necessita per potenciar l'estat propi. Pujol reflexiona avui justament sobre la situació que travessa Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.