Política

Política

ERC d'Amer impugna un acord de ple per contractar un advocat

Els republicans en critiquen el cost, i que el govern de CiU els nega informació

El grup d'ERC d'Amer, a l'oposició, ha impugnat l'acord del ple extraordinari de l'1 de juny passat, en què es va aprovar la contractació d'un advocat. El contracte es va fer per assessorar l'Ajuntament en l'aplicació de la sentència sobre les llicències il·legals donades per l'exalcalde Joan Güell respecte a l'edifici del número 19 de la plaça de la Vila. La contractació es va fer fa mesos per mitjà d'una junta de govern, però el jutjat ha exigit que es faci en un ple.

ERC veu innecessària la despesa, que segons el portaveu del grup, Xavier Targa, pot representar un cost de 18.800 euros. Per Targa, l'Ajuntament s'ha de limitar a aplicar una sentència que exigeix la restauració de la realitat física alterada (es va enderrocar la part del darrere de l'edifici i no es podia fer) i agregar les finques (s'havia donat una llicència de segregació en època de Joan Güell i segons les normes urbanístiques la segregació de finques estava prohibida). A més, ERC també denuncia que CiU els continua negant informació.

L'alcaldessa, Alba Serra (CiU), va negar el cost de 18.800 euros, ja que aquesta quantitat és un límit màxim del contracte, i va dir que de moment les úniques factures pugen a 3.000 euros. Serra troba “insòlita” l'actitud d'ERC. L'advocat contractat és Josep López de Lerma, del bufet Roca Junyent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.