Política

S'informa a Paterna sobre l'estat de la taxa del fem

Hui finalitza a la localitat el termini per a pagar voluntàriament aquesta taxa de fa sis anys i la Coalició Compromís ha organitzat una xarrada

Compromís per Paterna, dins de les seues activitats adreçades a la ciutadania del municipi, ha preparat una xarrada-debat on explicarà “quina és la situació actual de la taxa del fem de 2006 i part de 2007, i que molts veïns de Paterna no pagaren creient-se la promesa de qui es presentava a alcalde, Lorenzo Agustí, que anava a llevar-la”. La xarrada serà a les 18.30 hores en la sala polivalent del centre de salut de Campament.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “molta gent encara pregunta què poden fer amb el rebut que els ha arribat a casa, reclamant-los eixos diners de fa sis anys, amb un recàrrec. Cal pagar perquè en cas contrari el ciutadà es converteix, per obra i gràcia de l'alcalde, en morós i no pot sol·licitar cap subvenció o ajuda municipal. I més quan acaba el termini voluntari de pagament i l'ajuntament començarà a embargar els comptes corrents i posar un recàrrec del 20% més els interessos”.

La coalició espera que la Sindicatura de Comptes conteste sobre si la taxa ha prescrit i les responsabilitats legals de Lorenzo Agustí per no cobrar-la en temps i forma. En cas d'haver prescrit, per no haver paralitzat el cobrament, l'Ajuntament haurà de tornar l'import a totes les persones que ja l'han pagat.

D'altra banda, en la xarrada també es parlarà de l'escandalosa pujada dels impostos en el poble: l'aigua, la tamer i la contribució o IBI.

No patiu que això ho pague jo

Pere Rossell

Sí que ho va ben dir el candidat a alcalde d'aleshores i actual primer munícep amagat a la seua cova. Si que ho va dir i ara veurem com queda l'assumpte perquè el que en el seu moment van ser flors i violes, ara el Síndic de Comptes pot fallar en contra de les arques municipals i acabar pagant-ho aquell que ho va dir.

Es desconeix l'objectiu últim de la raó per la qual Lorenzo es va atrevir, ara fa sis anys, a aconsellar que no es pagara la taxa del fem, però ara s'hi veu clar: volia recaptar-la però amb recàrrec i després de tenir la clau de tots els comptes corrents dels contribuents paterners. Doncs no és espavilat aquest alcalde ni què!

Ara, si la Sindicatura posa trellat a aquest desficaci, hauria de recomanar que, el montant total recaigués sobre la nòmina del que s'asseu al despatx de la cova i així aprendria a no tirar de beta ni a passar-se de llest. En altres geografies fan així les coses, però en aquest territori comanxe sempre guanya el que té la paella pel mànec i és quedà tan ”agustín”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.