Política

Més Algemesí inicia una campanya contra la pujada de les taxes esportives

Després de la reunió que ha tingut lloc aquesta setmana amb usuaris de les instal·lacions esportives, Més Algemesí, conjuntament amb els propis usuaris, posarà en marxa la campanya “Mou-te per l'esport. Perquè fer esport no pot ser un privilegi”. Des d'aquesta formació política local i recollint el que allí es va parlar, es coordinarà la recollida de signatures contra aquesta pujada i contra la forma neoliberal d'entendre la pràctica de l'esport.

Des de l'organització política entenen que són els ciutadans i usuaris els que ara han de moure's i mobilitzar-se per evitar aquest tipus de decisions injustes i insolidàries, i per això en l'assemblea participativa que es realitzà, els allí presents acordaren, a més de recollir signatures per a presentar en el mes d'octubre, crear un grup de contacte per promoure la campanya i realitzar en octubre un acte ludico-reivindicatiu al poliesportiu.

Més Algemesí considera que l'Ajuntament està faltant a l'obligació recollida en l'article 7 de la llei 2/2012 de la Generalitat Valenciana sobre l'esport de “promoure la plena utilització” de les instal·lacions esportives. La pujada desmesurada de les taxes, que situa els preus per damunt de poblacions com Cullera o Carcaixent, converteix la pràctica de l'esport en un luxe i un bé de consum, i no en un hàbit saludable.

No és la primera vegada que apugen ostensiblement les taxes. Ja en 2008 les apujaren. En el seu moment, tal i s'indica a l'acta del plenari, argumentaren que “l'increment ha segut fruit d'una demanda pública”. Costa imaginar als algemesinencs exigint que els pugen allò que paguen per fer esport. En 2012, però, l'excusa resulta encara més absurda, si és que això és possible. En l'acta del plenari es pot llegir que “és necessària una regulació perquè hi ha una utilització massiva d'instal·lacions del poliesportiu, que no estan referides a la pràctica de l'esport, com són els vestuaris, les dutxes, etc. És contradictori i il·lògic que per evitar un suposat i indemostrat “ús massiu” no esportiu dels vestuaris i dutxes s'augmenten les taxes dels que fan esport.

Amb aquestes mesures, Més Algemesí preveu que la pràctica d el'esport a aquesta localitat d ela comarca d ela Ribera, baixarà de qualitat i d'intensitat, quan hauria de produir-se l'efecte contrari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona