Política

El 29 de juliol, tots a Girona

El Punt Avui i diferents entitats preparen a Girona una jornada de reivindicació nacional coincidint amb el vintè aniversari del concert celebrat just fa 20 anys

El diumenge 29 de juliol a les 8 de la tarda, a la zona de la Devesa de Girona. Aquesta és la cita que us caldrà anotar a l'agenda avui mateix si no us voleu perdre la jornada festiva i reivindicativa que El Punt Avui, El9, Presència, L'Econòmic i el Catalonia Today, en col·laboració amb diferents entitats d'àmbit gironí i nacional, estan preparant per aquest dia i que acabarà amb un concert en què actuaran alguns dels grups que ja van ser protagonistes del concert que es va organitzar al mateix lloc fa justament vint anys arran de les detencions d'independentistes ordenades pel jutge Garzón.

Tot i que el cartell del concert encara no està tancat del tot i que està previst que en els pròxims dies s'anunciïn noves incorporacions, la proximitat de la data i l'inici de les vacances de molts catalans ha aconsellat fer-lo públic ni que sigui provisionalment perquè tothom es pugui programar la jornada amb temps. I és que justament en aquesta ocasió el concert està pensat per a tots els públics, des del més infantil –amb grups com Macedònia, que ja han confirmat la seva assistència– fins al més juvenil –amb grups com Brahms, Els Catarres o Kitsch, que també hi seran–, passant pel públic més fidel a grups o autors que fa més anys que pugen als escenaris, com ara Josep Tero, Pere Tàpias, Quico Pi de la Serra o Santi Arisa, que també han confirmat la seva assistència.

El cartell i els actes paral·lels al concert s'aniran fent públics al llarg dels pròxims dies en aquesta mateixa secció, en què també s'informarà dels serveis disponibles el dia de la jornada reivindicativa a l'entorn del recinte, que s'estan concertant.

L'entrada anticipada, a 12 euros

L'entrada anticipada per al concert es pot adquirir a partir d'avui mateix per internet a través de la plana web del diari o anant directament a www.catalunyavolviurenllibertat.cat. L'accés als menors d'11 anys és gratuït i l'entrada anticipada surt a la venda a 12 euros, mentre que si es compra el mateix dia del concert en costarà 20. La venda d'entrades es farà bàsicament a través d'internet, tenint en compte la facilitat d'accés a la xarxa i als codis QR, que permeten un control sobre la venda. Un cop comprada per internet, l'entrada s'ha d'imprimir i s'ha de dur el dia del concert per poder superar els controls d'accés a través de la lectura dels codis. El Club del Subscriptor també vendrà entrades a través del telèfon (al 902 22 10 10) en el seu horari habitual, de dilluns a dijous de 8 a 2 i de 4 a 6, i els divendres només al matí.

L'ADAC s'hi suma i ho coorganitza

L'ADAC, l'Ateneu d'Acció Cultural de Girona, una de les entitats més actives en la defensa dels interessos de Catalunya, actuarà com a coorganitzadora de l'acte i des de fa dies col·labora activament en la preparació de l'esdeveniment. L'ADAC, amb prop de 500 socis, es defineix com una entitat preocupada per defensar Catalunya i el català, amb l'objectiu que en un futur Catalunya formi part d'Europa com un estat de ple dret.

Amb el suport d'Òmnium Cultural

Òmnium Cultural de Catalunya actuarà en els pròxims dies com a prescriptora de la jornada reivindicativa de l'acte informant-ne els seus associats. Òmnium Cultural, entitat fundada l'any 1961, té actualment uns 29.000 socis i treballa intensament per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. La seva presidenta, Muriel Casals, ha saludat la iniciativa.

L'ANC i els Municipis per la Independència

L'Assemblea Nacional Catalana (Assemblea.cat) i l'Associació de Municipis per la Independència han expressat igualment el suport a la iniciativa, i han manifestat la seva intenció de coorganitzar l'esdeveniment i participar-hi activament. Les dues entitats treballen des dels seus terrenys respectius (la societat i els ajuntaments) per fer possible una consulta sobre la independència a Catalunya.

www.catalunyavolviureenllibertat.cat

A banda de les informacions que El Punt Avui, El 9, Presència, L'Econòmic i Catalonia Today aniran publicant a partir d'ara amb relació al concert, s'ha obert una plana web a través de la qual es podran anar sabent tots els detalls de la jornada, des de les informacions de servei (on aparcar, per on accedir-hi, què cal dur...) fins als suports i adhesions a l'acte, o el cartell definitiu.

Cares conegudes que hi donen suport

Al llarg dels pròxims dies, a través d'aquest diari, i sobretot durant la mateixa jornada reivindicativa, diferents personalitats del país expressaran públicament la necessitat que Catalunya visqui en llibertat. Algunes d'aquestes personalitats ja han mostrat la seva intenció d'assistir al concert del 29-J.

Ofertes per als subscriptors del grup

El grup d'editores que ha posat en marxa la iniciativa –El Punt Avui, El 9, Presència, L'Econòmic i Catalonia Today– farà diferents ofertes als seus subscriptors que s'aniran anunciant a partir de demà mateix, perquè puguin assistir al concert i als actes paral·lels amb les millors condicions possibles.

Marcel Dalmau i el nou logotip

El dissenyador Marcel Dalmau, un dels primers detinguts de la segona onada de l'operació Garzón, ha estat l'encarregat de dissenyar el logotip no només del concert del 29-J sinó també el que s'utilitza des d'ara i fins l'11 de setembre del 2014 com a distintiu de la secció Catalunya vol viure en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.