Política

Pulpopop: “La música ha de fer la gent feliç i lliure”

El grup oferirà el 29 de juliol en el concert ‘Catalunya vol viure en llibertat' de Girona la seva última actuació abans de tancar-se a l'agost per reinventar-se

“Nosaltres no hem estat el grup revelació de l'any, però sí el grup revolució de l'any”, diu, ben convençut, Edgar Massegú, la veu i el Pulpo de Pulpopop, el grup que comparteix amb Pau Boïgues, òbviament el Pop del binomi. Aquests gironins –de Sarrià i la Cellera de Ter– diuen que són el “grup revolució” perquè, per exemple, van protagonitzar una acció a la seu barcelonina de la SGAE, just abans de les eleccions per renovar la deteriorada presidència de l'entitat gestora, on un personatge que simulava ser-ne el president els feia entrega d'un xec de mig milió d'euros pels drets de La figa, un dels seus temes emblemàtics. “Intentàvem que els músics obrissin els ulls. Ara estem contents que aquesta institució estigui canviant”, afegeix Massegú. I perquè són el “grup revolució” i uns amants de la llibertat en el sentit més ampli i universal del concepte, Pulpopop actuaran el 29 de juliol en el concert Catalunya vol viure en llibertat, que tindrà lloc a la Devesa de Girona, organitzat per El Punt Avui i diverses associacions que treballen activament per les llibertats nacionals del poble català. Aquesta serà l'última actuació de la Gira Figa de Pulpopop abans de tancar-se durant tot el mes d'agost, després de gairebé quatre anys de concerts i molta activitat, per iniciar un procés de reflexió i reinvenció. “Volem trobar-nos a nosaltres mateixos i trobar el nostre so, i tornar al setembre amb més concerts i un nou material. El nostre objectiu és crear una música més etèria que ens connecti amb tot el que està passant al món. Tindrà vincles amb el gospel i amb les cadències operístiques del Romanticisme.”

Pulpopop no fan cançó protesta, però també tenen el seu petit gran cor contestatari, amb matisos: “Hem agafat l'esperit rebel i reivindicatiu de la generació anterior, però també hi posem molt d'humor. Algú va dir que fèiem cridar al públic la paraula figa com qui crida llibertat o independència, i tenia raó. La figa no deixa de ser una metàfora de l'alliberament sexual i de les connexions sense barreres entre les persones”. Poca conya amb Pulpopop: van ser convidats pel Pen Club català a la presentació del Manifest de Girona pels drets lingüístics –“també tenim un compromís amb la llengua i amb la fonètica pròpia del nostre territori”–, i l'Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya els ha animat a portar la contrària a Goebbels, gravant una cançó en una freqüència d'afinació que el ministre nazi va prohibir per decret perquè exaltava massa els oients. “La llibertat del músic comença pel seu so, i la música ha de servir sobretot perquè la gent sigui més lliure i feliç.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.