Política

barcelonès

L'Audiència ordena reobrir la querella contra Parlon

Dos funcionaris van denunciar l'alcaldessa colomenca per tracte degradant

El tribunal diu que s'investigui més

L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs presentat per dos funcionaris contra la resolució d'arxiu de la querella que van presentar contra l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que va dictar la titular del jutjat d'instrucció número 3 de la ciutat, el febrer passat. La fiscalia es va adherir parcialment al reclam dels funcionaris. En concret, la querella va ser presentada l'any passat per l'exinterventora Maite Carol i l'exdirector gerent de Planificació i Recursos Albert Gadea contra Parlon i contra el gerent municipal durant el mandat anterior, Fernando Hernández Baena, per haver comès presumptament un delicte contra la integritat moral i assetjament laboral, a més d'un delicte d'injúries. Tots dos querellants consideren que van ser castigats per haver col·laborat amb la Guàrdia Civil per destapar el cas Pretòria, de suposada corrupció urbanística i municipal, que va esquitxar l'anterior alcalde colomenc, i altres imputats a Badalona i Sant Andreu de Llavaneres, que l'Audiencia Nacional manté obert des del 2009, tot i que darrerament ha arxivat la causa per a quatre processats.

En la interlocutòria, la secció segona de l'Audiència dóna la raó als funcionaris i al fiscal en afirmar que la jutgessa de Santa Coloma va arxivar la querella “sense donar resposta a la petició formulada pel ministeri fiscal ni pels apel·lants” sobre la pràctica de noves diligències d'investigació que van sol·licitar-li. El tribunal recorda que és potestat del jutge instructor pronunciar-se si són d'utilitat les noves proves demanades, i en aquest cas, no ho ha fet. I detalla que no s'ha pronunciat sobre el possible delicte d'obstrucció a la justícia que al·leguen els funcionaris. Ara la jutgessa ha de reobrir el cas i resoldre si en són pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Josep Manuel Basáñez, conseller d’Economia i Finances (1987-1988)

política

Pren possessió el govern d’Illa per afrontar “la tercera gran transformació” en democràcia

barcelona
GUERRA A EUROPA

L’OIEA descarta cap perill nuclear arran de l’incendi a la central ucraïnesa de Zaporíjia

BARCELONA
política

El nou conseller de Política Lingüística: “sóc independentista”

barcelona
GIRONA

Paneque s’acomiada i diu que treballarà per a la ciutat des del Govern

GIRONA
Óscar Sierra
Alcalde de la Llagosta (PSC)

“Hem de prometre només allò que realment puguem fer”

La Llagosta
Eva Miguel
Cap de l’oposició a la Llagosta (la Llagosta en Comú-Confluència)

“La Llagosta és socialista, no del PSC, del PSOE espanyol”

La Llagosta

Tota despesa, sota la lupa

La Llagosta
política

Illa recluta Romero i Paneque i l’exconseller de Junts Sàmper

madrid