Política

El Suprem considera que González Pons no va vulnerar l'honor de De la Vega

El dirigent del PP va acusar a l'exvicepresidenta d'empadronar-se irregularment a Beneixida poc abans d'encapçalar les llistes del PSOE per València en 2008

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per l'exvicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, contra el dirigent del PP Esteban González Pons ja que entén que aquest no va vulnerar el seu dret a l'honor quan va fer unes declaracions sobre el seu empadronament a Beneixida i la reclassificació d'uns terrenys de la seua propietat.

En una roda de premsa, convocada el 5 de desembre de 2007 en les Corts, el dirigent del PP va acusar a De la Vega d'empadronar-se irregularment en el municipi valencià poc abans d'encapçalar les llistes del PSOE per la demarcació de València en les eleccions generals de 2008, i li va atribuir “un pelotazo” en beneficiar-se d'una reclassificació d'uns terrenys en aquesta localitat.

Segons la sentència, De la Vega “va assumir necessàriament el risc d'aquesta crítica” atés que “anava a enfrontar-se electoralment amb un rival de primeríssim nivell”. També remarca que l'empadronament, per poders, “no és habitual” i que “fer-lo ja és un indici que no es resideix habitualment en el municipi”.

L'alt tribunal considera que el recurs de l'exdirigent socialista revela un “grau d'intolerància envers la crítica política tan elevat que, en veritat, resulta incompatible amb una societat democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.