Política

Ontinyent donarà protagonisme als ciutadans amb el Consell de Participació

El Govern d'Ontinyent ha prioritzat la participació i obri els canals democràtics perquè la ciutadania s'expresse

Ontinyent donarà major protagonisme a la ciutadania amb el seu nou Consell de Participació Ciutadana, un “Consell de Ciutat” o “Consell de Consells” que es constituirà en breu i que suposa “un pas endavant” cap a la democràcia participativa.

Els passos previs a la creació d'aquest Consell han centrat una part important del treball de l'Area de Política Social, Promoció Cultural i Ciutadania durant el primer any de la present legislatura.

El coordinador d'aquesta àrea, el Regidor Manuel Ruiz, ha fet balanç d'aquest període, al qual incidia en què “era imprescindible renovar una carta municipal de participació ciutadana que tenia 16 anys d'antiguitat”, una renovació que, juntament amb el nou organigrama dels Consells Sectorials (que inclouen alguns de nous, com el d'esports o l'agrari), faran possible la posada en marxa d'aquest nou “Consell de Ciutat”.

A través d'ell es podran articular nous camins per potenciar la participació ciutadana, com ara la possibilitat dels veïns de presentar mocions al plenari amb 250 firmes, o el plantejament de consultes ciutadanes quan es compte amb la petició de 1.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.