Fèlix Millet: “M'han deixat les parets de casa blanques”
Els policies van fer un registre de 12 hores a la casa de l'expresident del Palau i s'emporten 30 quadres i 40.000 euros
El jutge retreu als bancs la poca col·laboració en la investigació
“S'han endut els quadres, m'han deixat les parets de casa blanques.” Aquest és el resultat de l'operació de registre que durant gairebé dotze hores van dur a terme ahir agents dels Mossos d'Esquadra a la casa de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès, segons va explicar a última hora del vespre a aquest diari el mateix expresident del Palau de la Música.
L'entrada i registre al domicili de Millet, decretat pel jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música amb el propòsit d'intervenir diners i documents per aclarir el destí dels 30 milions d'euros desapareguts de la primera institució cultural del país, es va saldar amb la intervenció de trenta quadres i poc més de 40.000 euros que eren a la caixa forta de la casa, on la policia n'hi va deixar una petita quantitat.
Els policies també van intervenir diversa documentació, “escriptures”, segons va detallar el mateix Millet. De documents relacionats amb el Palau no en van trobar “cap”, ja que Millet tenia el seu despatx particular i professional a l'edifici modernista, que ja va ser registrat al principi de la investigació, el 23 de juliol del 2009.
El jutge del cas demana a Millet i a la seva mà dreta, Jordi Montull, que aportin una fiança de 30 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil. De moment, entre tots dos, han aportat 5 milions d'euros en efectiu al jutjat, mentre que la valoració global dels seus béns no arriba als 15 milions d'euros. Davant l'evidència que els dos imputats no arriben a cobrir “ni el 50 per cent de la fiança”, el jutge va ordenar el registre a casa de Millet i també a la de Montull, al municipi de Teià.
Al registre de l'Ametlla del Vallès hi va ser present el jutge, Josep Maria Pijuan, i també el fiscal encarregat del cas, Emili Sànchez Ulled. La comitiva judicial va arribar a primera hora del matí i va marxar a quarts de nou del vespre. El fet que es decidís intervenir una quantitat tan gran de quadres va allargassar el procés, ja que va ser obligat a embalar-los convenientment per fer el trasllat.
De qui són els quadres?
Segons sembla, la majoria de pintures són propietat de Marta Vallès, l'esposa de Fèlix Millet, alguns dels quals regals de quan es van casar. El mateix magistrat va fer saber ahir que la intervenció era cautelar i que si es demostra la titularitat de les pintures seran retornades a la seva propietària, també imputada però amb la fiança ja coberta. Els quadres que Millet tenia a casa tenen una assegurança que, segons el jutge, està fixada en 2,5 milions d'euros.
D'altra banda, a la resolució judicial on s'ordena l'entrada i registre a casa de Millet i Montull, el magistrat Pijuan afirma que els diners presumptament desviats des del Palau de la Música a CDC i el seu entorn –fundació Catdem i empreses amb què ha treballat habitualment el partit– podria arribar als 6 milions d'euros. El magistrat diferencia entre els 24 milions d'euros que haurien desaparegut en la trama principal de l'espoli i els 6 milions que s'haurien identificat en la investigació de la peça separada sobre el trànsit dinerari entre Ferrovial, el Palau i persones vinculades a Convergència. Des de CDC es va afirmar que no hi ha res de nou en aquest sentit i es va reiterar que el partit no s'ha lucrat amb el Palau.
En la mateixa resolució el magistrat recorda que en la investigació per identificar els béns dels imputats, el jutjat ha topat amb l'“escassa col·laboració” de les entitats bancàries amb les quals tenien tractes Millet i Montull.
El jutjat volia fer un registre més ampli
Millet té casa a l'Ametlla, però també a Menorca, a la Vall d'Aran, al a Garriga i diversos pisos a Barcelona. Montull viu a Teià, però també té residència a les Illes i un pis a Pamplona. El registre d'ahir es va limitar però a les residències principals dels acusats. La intenció del jutge era fer una operació de més abast, però problemes d'organització van aconsellar limitar el registre a les cases del'Ametlla del Vallès i Teià.