Política

L'ajuntament d'Algemesí nega treball als discapacitats

Per a Més Algemesí, la municipalitat retrocedeix en solidaritat i qualitat democràtica

Segons es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de València de data 6 de juliol de 2012, l'Ajuntament d'Algemesí modificava l'oferta pública d'ocupació de 2008 perjudicant greument els interessos de les persones amb discapacitat. En 2008 l'oferta pública d'ocupació contemplava una reserva de 7 places de 40 per a persones amb discapacitat, 4 places per damunt del mínim exigit per la llei. Amb la rectificació actual, quasi quatre anys després, les 7 places es converteixen en 5, que tot i estar per damunt del mínim, significa un clar retrocés en la solidaritat envers les persones amb discapacitats.

En declaracions a la premsa s'ha justificat tal rectificació com la correcció d'un error que s'ha detectat ara i que, sorprenentment, des de 2008 ningú havia se n'havia adonat. Però el grup polític Més Algemesí, entén que no es tracta de cap tipus de rectificació d'un error, sinó d'una decisió política que rectifica altra. En la línia que indicava l'estratègia global aprovada pel Consell de Ministres en 2008. En aquell moment, es decidí conscientment augmentar el nombre de places obligatòries reservades a persones amb discapacitats com una mesura compensatòria i de discriminació positiva envers un col·lectiu que mostra una taxa de desocupació molt superior a la mitjana. Les persones amb discapacitats, pel simple fet de ser-ho, tenen més obstacles per trobar ocupació que les que no, és per això que en les ofertes públiques d'ocupació, s'intente compensar aquest fet amb la reserva de places.

La mesura adoptada pel consistori en 2008 anava en aquesta línia de treball en favor de la justícia social, però ara s'ha pres una decisió que va en la línia contrària. Òbviament és una decisió política insolidària, i no una rectificació d'un error com es vol emmascarar, i sembla ser que s'ha fet perquè donades les circumstàncies actuals es creu convenient que es puga presentar qualsevol.

La valoració de Més Algemesí de tal decisió és que és inacceptable. És una decisió que demostra la poca sensibilitat de l'equip de govern per qüestions socials. “Tal decisió cal llegir-la com a fruit del neoliberalisme que impera en les ments dels nostres governants que els fa insensibles a aquesta sèrie de mesures de compensació social”. Per tot això, aquesta formació política que ocupa la bancada de l'oposició, protestarà i palesarà el seu malestar en les properes comissions informatives i al plenari, per mostrar el seu desacord amb una decisió que considera injustificada i insolidària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona