Política

El Consell tomba el PAI de Xéxena d'Algemesí

La Conselleria de Territori prohibeix construir en el 60% del seu sòl

Considera que no protegeix els dos pous d'aigua

La Conselleria de Territori ha publicat una resolució en el DOCV, amb data 11 de juliol, complementària al PGOU d'Algemesí en què estima que el PAI de Xéxena “no compleix des del punt de vista ambiental el condicionant número 10 de la declaració d'impacte ambiental del PGOU, emesa el 31 de gener de 2007”. La decisió de la conselleria considera que els dos pous d'aigua potable quedarien al bell mig de la nova urbanització i no estarien “suficientment protegits”.

Segons explica el grup Més Algemesí, la resolució implica que sols un 60,7% del sector de Xéxena, que preveu la construcció d'unes 2.440 vivendes, no seria urbanitzable. A més, suposa que el “projecte estrela” del PGOU, que va entrar en vigor al març, haja estat tombat.

El grup de l'oposició considera que cal replantejar el projecte, ja que al municipi hi ha més d'un miler d'habitatges sense ocupar, a més, del fet que no pareix que siga el més “idoni”, a hores d'ara, un PGOU que es va elaborar en temps de bonança econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.