Política

Per jugar i per ballar

A partir de les sis de la tarda hi haurà inflables i jocs infantils gratuïts per al públic més menut

La colla Aires Gironins del GEiEG i la de La Lira Vendrellenca ballaran al so de La Principal de la Bisbal

Quan s'obrin les portes del Camp de Mart de la Devesa de Girona, a les sis de la tarda, els més menuts ja tindran a la seva disposició una zona d'esbarjo amb jocs i inflables que haurà instal·lat l'empresa Mòbil Parc de Premià de Dalt, especialitzada en el lloguer d'atraccions amb monitors. Els nens es trobaran una pista pirata, dos braus mecànics amb diversos nivells de dificultat per a nens de més de sis anys, un joc de llits elàstics amb la màxima seguretat i un circuit amb karts ecològics per a nens de més de cinc anys. Els jocs són totalment gratuïts per a la mainada que hagi accedit al recinte.

A dos quarts de set de la tarda, i mentre al cantó dels inflables se celebra la Fira de la Llibertat, amb gairebé una quarantena de parades amb productes de la terra, començarà l'actuació de La Principal de la Bisbal. Oferiran quatre sardanes, dues de les quals per ser ballades per la colla Aires Gironins, del GEiEG, i per la colla Veterans de La Lira Vendrellenca. La cobla interpretarà Catalanitat, de Vicenç Bou, i La flama de la sardana, del mestre Gil Membrado. Les altres dues sardanes són pensades per ser ballades per a tot el públic, especialment la sardana de germanor amb què es clourà l'actuació de la cobla oficial de la Generalitat de Catalunya.

Aires Gironins del GEiEG

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí s'ha convertit en una de les entitats col·laboradores de la gran festa Catalunya vol viure en llibertat. La seva participació es concreta en la presència de la colla Aires Gironins, nascuda el 2006 i formada per balladors de diferents colles de les comarques gironines i de la Catalunya del Nord, i que l'any següent es va integrar al GEiEG, amb secció de sardanes des de 1949. La colla actual la integren balladors que no havien format part de cap colla de competició i exdansaires de les colles Dolça Catalunya i Amunt i Crits del GEiEG. L'agrupació ha portat arreu del món sardanes de lluïment, punts lliures, figures i galop de fantasia; ha guanyat el campionat territorial de les comarques gironines i del galop de fantasia, i també ha obtingut primers premis en el campionat de Catalunya. Maria Àngels Salip, la seva coordinadora, explica que l'objectiu és “donar a conèixer arreu del món la nostra cultura, la nostra insígnia, la nostra identitat i la nostra sardana”. Demà els veurem ballar amb els Veterans de La Lira Vendrellenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.