Política

Junqueras creu que l'augment dels peatges evidencia que el govern espanyol no vol pactar res amb Catalunya

El líder d'ERC adverteix que la mesura provocarà un increment de preus, la caiguda de competitivitat d'empreses i un augment de l'atur

El republicà lamenta que després d'aprovar el pacte fiscal el govern espanyol respongui “amb menyspreu”

L'augment de preu dels peatges a les autopistes de competència espanyola és una mostra més de la manca de voluntat del govern espanyol d'arribar a acords amb Catalunya. Així interpreta la mesura el president d'ERC, Oriol Junqueras. Després de l'aprovació de la proposta de pacte fiscal, “el govern espanyol ens respon amb menyspreu i amb increment dels peatges”, ha lamentat.

“El que és cada cop més evident, i potser a ulls d'alguns dels nostres encara no ho era prou, és que el govern espanyol no té cap intenció d'ajudar-nos en res”, al contrari, “ens acorrala cap a la misèria”, ha afegit Junqueras, que ha advertit de l'efecte negatiu que tindrà la mesura en l'economia catalana.

“Els ciutadans de Catalunya sabem que el nostre futur passa, entre d'altres coses, per decidir què passa amb els nostres impostos; i quan ho plantegem de forma seriosa amb una resolució parlamentària el govern espanyol ens respon amb menyspreu i amb increment dels peatges”, ha declarat aquest matí Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts, la vila on és alcalde. D'aquesta forma ha valorat la mesura de l'Estat d'augmentar un 7,5% els peatges a les autopistes que són competència seva. Sumat a l'augment de l'IVA la pujada serà finalment d'un 10%, i a Catalunya afectarà l'AP-2, l'AP-7 i la C-33.

L'executiu que presideix Mariano Rajoy, doncs, segons la interpretació del republicà, “ens acorrala cap a la misèria i ens obliga a prendre decisions, a emprendre el camí nosaltres sols”.

El líder republicà ha il·lustrat aquesta “ruïna” tot enumerant els efectes negatius que tem que l'augment dels peatges tindrà en l'economia catalana. La mesura “repercuteix de forma molt negativa sobre els preus i sobre la competitivitat de les nostres empreses i per tant generarà encara més atur”, ha vaticinat Junqueras, tot explicant que això serà així perquè les empreses hauran de pagar més per transportar els seus productes per carretera. Les firmes repercutiran aquest augment en el preu que hauran de pagar els consumidors i no podran competir tan bé, creu el republicà.

I tot això, ha afegit, mentre els governs espanyols han pagat unes autopistes a Madrid que “són ruïnoses”. “A Madrid construeixen autopistes per on no passa ningú i els ciutadans de Catalunya les hem de pagar a través dels nostres peatges”, ha lamentat Junqueras. “Un cop més ens fan pagar a nosaltres els seus errors; aquesta festa perpètua en la qual han viscut els governs espanyols ens la fan pagar una vegada més als ciutadans de Catalunya”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona