Política

La puja dels peatges dóna volada al #novullpagar

Un centenar de persones col·lapsen el peatge de Mollet del Vallès i Abertis es veu obligada a aixecar les barreres

A Salt, els Mossos d'Esquadra impedeixen que es desmunti una barrera

Tenir el do de l'oportunitat. Coincidint amb l'entrada en vigor de l'augment del preu dels peatges decretat per l'Estat, ahir s'intensificava de nou la campanya d'insubmissió de pagament a les barreres de les autopistes. El conegut #novullpagar concentrava un centenar de participants a la barrera de Mollet del Vallès durant més de vint minuts i provocava dos quilòmetres de cua. I en altres punts del territori català passava el mateix, com a Girona sud.

La protesta, convocada d'urgència, va agafar molts conductors de sorpresa. Molts es van sumar a la iniciativa fent sonar els seus clàxons, i d'altres, la majoria turistes estrangers, miraven sorpresos els manifestants sense entendre res. Alguns també van recriminar als manifestants que no el deixessin passar. Sense que hi hagués incidents importants, però, els Mossos d'Esquadra van intervenir alguna vegada per posar pau. Un conductor, sense voler, va trencar una de les barreres del peatge en colpejar-la amb el seu vehicle. Davant del col·lapse, Abertis va decidir aixecar les barreres cap a la una.

On també es va portar a terme aquesta cinquena convocatòria del #novullpagar va ser al peatge de Girona sud. Allà, l'impulsor de la campanya, Josep Casadellà, va anar-hi amb la intenció de desmuntar les barreres, tal com ell mateix havia anunciat a través de les xarxes socials. Es va trobar, però, que els agents dels Mossos d'Esquadra presents li ho van impedir. Tot això, ell i quatre persones més van presentar un escrit de queixa a Abertis per l'augment dels preus.

S'està preparant una nova convocatòria per al 19 d'agost, probablement a la Jonquera, coincidint amb un acte de l'Assemblea Nacional Catalana.

LA FRASE

L'encariment dels peatges s'emmarca en l'ofensiva d'asfíxia que manté l'Estat contra Catalunya
Josep Rull
secretari d'organització de cdc

Rull veu en l'augment “una porta per marxar d'Espanya”

L'augment del preu dels peatges en algunes autopistes és “un no proactiu” a la proposta de pacte fiscal aprovada aquesta setmana pel Parlament de Catalunya. Són paraules del secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ahir en la cloenda de l'Escola d'Estiu de la JNC. Va lamentar que la Generalitat no en sabés res i, en aquest sentit, va assegurar: “Si fins i tot rebutgen el diàleg, vol dir claríssimament que tenim la porta per marxar.” Rull va emmarcar l'encariment dels peatges en l'ofensiva d'“asfíxia econòmica i financera” que, segons ell, manté l'Estat contra Catalunya. També el PSC va instar el govern a “ser fort” amb les concessionàries de peatges per exigir-los “un esforç” que eviti augments. Pel seu portaveu, Jaume Collboni, l'executiu hauria de “demanar coresponsabilitat” a les empreses que gestionen les autopistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona