Política

Demanen que el PP de Castelló retire la medalla d'Or de la ciutat a Franco

Compromís per Castelló assegura que l'argument emprat pel PP de València ara desmuntat judicialment i és el mateix que l'emprat pel PP de Castelló

El secretari d'organització d'Iniciativa-Compromís a la ciutat de Castelló, Pepe Cueva, ha afirmat que després de la sentència del jutjat contenciós administratiu número 5 de València, en la qual es desmunta l'argument del PP de la ciutat que va votar en contra de retirar la medalla d'or al dictador Franco, baix l'argument de que estava ja mort i per tant no calia, cal que el PP de Castelló, que va emprar el mateix argument per no retirar-li-la també a la capital de la Plana, aplique ara un criteri de racionalitat i no espere a que l'oposició torne a dur al plenari la proposta ara avalada per una sentència judicial, i es retire immediatament aquest distintiu que consideren vergonyós.

La jutgessa de València afirma en la seua sentència que administracions han de fer complir la Llei de la Memòria i “prendre mesures per a evitar l'exaltació de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”. Assegura que l'acte recorregut “incardina” en els supòsits de la llei “ja que qui ostenta aquell títol no va accedir a la Prefectura de l'Estat per les vies democràtiques”.

En el cas de Castelló, el PP va votar en contra en 2009 de retirar a Castelló la Medalla d'Or de la ciutat al dictador, amb la mateixa excusa, com s'ha posicionat sempre en contra de retirar al ministre pro nazi Serrano Súñer el títol d'alcalde honorari i fill adoptiu de la ciutat, o recentment, en contra de retirar els noms de carrers franquistes.

Segons Cueva “el PP manté una rèmora franquista de la qual ni pot ni es vol desprendre, ja que forma part del seu ADN polític, i ja és lamentable que s'haja d'acudir als tribunals per netejar la ciutat de títols ofensius i plaques feixistes. Però es veu que a regidors tant contagiats del franquisme, com Miguel Angel Mulet, no els fa cap vergonya defensar allò indefensable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona