Política

Reus reforça el control sobre l'hòlding Innova per evitar nous escàndols

L'alcalde situa tot l'entramat d'empreses municipals sota la supervisió del secretari i l'interventor municipals

L'oposició busca responsables polítics

L'Ajuntament de Reus va fer un pas ahir per intentar blindar l'hòlding d'empreses municipals Innova amb vista a noves irregularitats. L'alcalde, Carles Pellicer (CiU), va detallar davant del consell d'administració d'Innova i del ple municipal una nova bateria de mesures per tal de marcar un control directe per part de l'Ajuntament de la gestió i activitats que facin les diverses empreses municipals, i evitar així l'aparició de nous escàndols com els que han marcat l'actualitat reusenca en els últims mesos, i que han esquitxat noms com ara l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat i l'exdirector de l'ICS Carles Manté.

A través de dos decrets, Pellicer estableix per una banda que les àrees d'intervenció i secretaria municipal passin a assumir de manera “extraordinària i urgent” el control sobre la gestió econòmica, financera i jurídica de les empreses. Fins ara, aquestes àrees no podien fer aquesta supervisió, i segons va desvelar dimarts passat una auditoria, l'hòlding va cometre entre el 2009 i el 2011 diverses irregularitats en aspectes com ara personal, contractacions i operacions financeres.

Políticament es posa en marxa una comissió amb presència dels portaveus de tots els grups i del gerent d'Innova, entre d'altres, mentre que cada any es farà una nova auditoria de control financer de l'hòlding, a més d'un pla financer per garantir el pagament del deute d'Innova, de 226 milions.

LES FRASES

És un paquet de mesures contundents que garanteixen la normalitat a les empreses
Carles Pellicer
Alcalde de Reus (CiU)
L'auditoria és una cortina de fum que no entra en detalls importants de la gestió
Jordi Cervera
Portaveu del grup d'Ara Reus
Què han fet tots aquests anys al consell d'administració? Cobrar per no fer res?
David Vidal
Portaveu de la CUP a Reus

El paper dels càrrecs electes, a discussió

Els grups a l'oposició Ara Reus i la CUP van ser ahir els més crítics amb la gestió de la crisi d'Innova i van reclamar al govern municipal (CiU i el PP) més valentia a l'hora de cercar els responsables polítics de les irregularitats. Els casos (alguns dels quals ara en mans de la fiscalia, el Tribunal de Comptes i un jutjat d'instrucció de Reus) es van produir durant el govern del socialista Lluís Miquel Pérez, però tant l'actual alcalde com la primera tinenta d'alcalde, Alícia Alegret (PP), eren llavors presents al consell d'administració d'Innova. El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, va criticar, tal com recull l'ACN, que l'auditoria no hagi investigat noms polítics com ara el de l'exalcalde Pérez, el socialista Eduard Ortiz i l'exportaveu d'ICV Ernest París. A més, va lamentar que no s'hagin rellevat els gerents de les àrees més conflictives d'Innova (Salut, Aigües i Grup Econòmic). La CUP va reclamar també que es vagi al fons de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
laos

Reunió “productiva” entre els EUA i la Xina tot i els retrets sobre Taiwan

barcelona
guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona