Política

López considera que el “model Bildu” representa la paralització d'Euskadi

El lehendakari descarta pactes amb l'esquerra abertzale perquè els separa “un abisme en qüestions ètiques i democràtiques”

evita parlar d'acords amb el PNB fins a saber els resultats de les eleccions del 21 d'octubre abans d'avançar possibles acords

El lehendakari Patxi López ha descartat aquest dimecres pactes postelectorals amb Bildu perquè de l'esquerra abertzale els separa encara “un abisme en qüestions ètiques i democràtiques” i sobre possibles acords amb e l PNB s'ha limitat a dir que en parlarà després de les eleccions del 21 d'octubre.

En una entrevista a la Cadena Ser, López creu que els ciutadans sabran discernir el 21 d'octubre els diferents models. Segons ha dit, el PNB vol tornar a ficar a la societat basca en el debat identitari mentre que el “model Bildu” és la demostració de la paralització i l'oposició a qualsevol cosa que permeti el desenvolupament econòmica, i això és “el que està sobre la taula”.

López ha descartat que hagi tirar la tovallola per haver avançat les eleccions basques, ha assegurat que en cap moment s'ha vist obligat a convocar la cita per al 21 d'octubre però sí ha comentat que l'actual clima preelectoral en el qual estaven instal·lats el PNB, el PP i Bildu impedia qualsevol tipus d'enteniment per la qual cosa es feia necessari obrir una nova etapa.

Amb tot, ha comentat que la raó de la convocatòria electoral no té res relació “de cap manera” amb raons relacionades amb la crisi o que aquesta els impedís fer “no sé quin tipus de polítiques”.

El lehendakari ha valorat que les eleccions se celebrin sense l'amenaça d'ETA i ha dit que aquesta és “la millor notícia i la millor inversió de la història d'Euskadi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona