Política

Disset personalitats de la societat catalana criden a la mobilització per la Diada

L'espot, impulsat per l'ANC, pretén simbolitzar el pas “de la foscor a la llum” recitant ‘La pell de brau' de Salvador Espriu

L'anunci compta amb les veus de Lluís Llach, Joel Joan o Ernest Benach però finalment Pasqual Maragall no hi ha participat

Actors, polítics, cantants, filòsofs, activistes culturals o periodistes. Disset personalitats de la societat catalana han participat en el rodatge d'un espot, impulsat per l'ANC, per fer una crida a la mobilització per a la manifestació del pròxim 11 de setembre. La idea de l'espot és simbolitzar el pas “de la foscor a la llum” recitant La pell de brau de Salvador Espriu, un text contundent i “estranyament vigent”, segons ha afirmat el director de l'espot, Lluís Danés. L'ANC esperava comptar amb la col·laboració de Pasqual Maragall, però finalment no hi ha participat. “A títol personal ens va dir que sí, però des de la seva oficina ho han desmentit i finalment no ha vingut”, ha explicat Ignasi Termes.

La sala de plens de l'Ajuntament de Verges (Baix Empordà), s'ha convertit aquest dimarts en el plató per on han desfilat totes les personalitats que han decidit posar cara i veu al vídeo. El director de l'espot ha explicat que la idea és la mateixa que la del vídeo que van preparar per a la manifestació del juliol del 2010 però “més contundent” perquè han triat les paraules d'Espriu.

Al vídeo hi apareixeran els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach, l'expresident d'ERC Jordi Carbonell, els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, el cantautor Lluís Llach, la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós, els actors Montserrat Carulla, Sílvia Bel, i Txe Arana, el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, els directors Joel Joan i Oriol Broggi, els músics Gerard Quintana i Joan Reig, el catedràtic Ferran Requejo i la presidenta de l'ANC Carme Forcadell.

La intenció és estrenar l'espot l'1 de setembre i l'ANC voldria fer-ho a Arenys de Mar, la Sinera d'Espriu. “També pot servir com un primer acte per commemorar l'aniversari d'Espriu”, ha opinat Danés. Tot i això, la data encara no està confirmada. La intenció és fer la màxima difusió del vídeo per sumar manifestants per a la Diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.